Θρύλος στην Κυψέλη, 3-1 τον Παναθηναϊκό στο Βόλεϊ

Θρύλος στην Κυψέλη, 3-1 τον Παναθηναϊκό στο Βόλεϊ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και με όπλο την υποδοχή και το μπλοκ πήρε το προβάδισμα

Θρύλος στην Κυψέλη, 3-1 τον Παναθηναϊκό στο Βόλεϊ
Απίθανες ανατροπές και θρίλερ μέχρι τον τελευταίο πόντο κάθε σετ. Σε ένα τέτοιο ματς ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στην ασφυκτικά γεμάτη Κυψέλη και βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη μάχη για περισσότερο από δύο ώρες, με τους πράσινους να κάνουν το 1-0 στα σετ και να φτάνουν μια ανάσα απ’ την ανατροπή στο τρίτο, αλλά και στο τέταρτο σετ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Πιάτσα, από την άλλη, συνήλθε γρήγορα από την απώλεια του πρώτου σετ και με τον Έγκλεσκαλνς να βγάζει για ακόμα ένα παιχνίδι φωτιές, έφτασε σε ένα ακόμα τρίποντο. Σε πολύ καλή μέρα και ο Κοκκινάκης, ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Γκιμαράες και Φερέιρα. 

Κλείσιμο
Πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή με 48 βαθμούς, στο +9 από Κηφισιά και Φοίνικα Σύρου που ακολουθεί, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στο -8 από την τέταρτη θέση, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. 

Απίθανη εξέλιξη στο πρώτο σετ. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και με όπλο την υποδοχή και το μπλοκ πήρε το προβάδισμα, που έφτασε στο 15-20. Από κει και πέρα όμως άρχισε η πράσινη αντεπίθεση. Με πίεση από το σερβίς ο Παναθηναϊκό άλλαξε τη ροή του σετ και με ένα επί μέρους 9-3 πήρε το προβάδισμα (24-23). Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιμαράες είχε δυο χαμένα σετ μπολ, με τον Έγκλεσκαλνς να τον σταματάει, ενώ ο Φερέιρα καθάρισε στο 27-25. 

Με μεγάλη ανατροπή απάντησε στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ψυχολογία. Όμως, μετά το 20-18 οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και με ένα επιμέρους σερί 7-1 ισοφάρισαν στα σετ. 

Με τον ίδιο τρόπο, παραλίγο να την… πατήσουν στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να να τρέχει ένα σερί 6-1 από 14-19, για την ισοφάριση σε 20-20, αλλά και να ισοφαρίζει ξανά σε 23-23. Σε εκείνο το σημείο, μια λάθος -όπως φάνηκε απ’ το ριπλέι- υπόδειξη του διαιτητή, σε μπλοκ του Πανταλέοντα, που δόθηκε μπλοκ-άουτ, δημιούργησε μικρή ένταση που οδήγησε στην αποβολή των Πιάτσα και Ανδρεόπουλου. 

Μετά από τρία match ball οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κάνουν το 2-1 και με… κεκτημένη ταχύτητα να φτάσουν στη νίκη, αφού άνοιξαν γρήγορα τη διαφορά στο τέταρτο σετ. Οι πράσινοι προσπάθησαν για νέα αντεπίθεση, με ένα επιμέρους 6-1 μετά το 14-20, όμως Έγκλεσκαλνς και Όγκουρτσακ καθάρισαν το παιχνίδι. 

Τα σετ: 27-25,22-25, 25-27, 20-25

Πηγή: www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης