Βίντεο: Προβάδισμα πρόκρισης για Παρί και Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Βίντεο: Προβάδισμα πρόκρισης για Παρί και Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ιμπραΐμοβιτς και Καβάνι σκόραραν για την Παρί που πήρε δίκαιη νίκη 2-1 βάρος της Τσέλσι - Το γκολ του Ζόνας στις καθυστερήσεις χάρισε στους «Αετούς» τη νίκη με 1-0 επί της Ζενίτ - Οι αναμετρήσεις της Τετάρτης

Βίντεο: Προβάδισμα πρόκρισης για Παρί και Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ
Οι Παριζιάνοι επιβεβαίωσαν την καλύτερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή την περίοδο, επιβλήθηκαν σαφώς της Τσέλσι, η οποία κατάφερε να πετύχει ένα σημαντικό γκολ, όχι όμως να αποφύγει και την ήττα. Για την ομάδα του Λοράν Μπλαν σκόραραν τα αστέρια της Ιμπραΐμοβιτς και Καβάνι και οι πρωταθλητές Γαλλίας πάνε στην ρεβάνς στο Stamford Bridge με το πλεονέκτημα του 2-1. Το γκολ των Μπλε πέτυχε ο Ομπι Μίκελ, ενώ ο Ντιέγο Κόστα είχε δοκάρι στο 0-0.

Από νωρίς στο ματς οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία. Ο Βεράτι ανάγκασε τον Κουρτουά στην πρώτη επέμβαση μιας δύσκολης μέρας στη δουλειά (3'), ο Λούκας έστειλε την μπάλα μόλις έξω (5') και το φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς πέρασε επίσης άουτ (12'). Η Τσέλσι απάντησε στο 23' όταν ο Μπαμπά Ραχμάν έπαιξε το '1-2' με τον Αζάρ και έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ντιέγο Κόστα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Τραπ βρήκε την μπάλα με το ένα χέρι και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Μπλε κατάφεραν να ισορροπήσουν μετά το 25' όμως η Παρί είχε τον τρόπο να βρίσκει φάσεις. Στο 33' η σκαστή κεφαλιά του Ζλάταν δεν ήταν καλή και έφυγε πάνω από την εστία και τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Ντι Μαρία στην κόντρα πέρασε άουτ.

Κλείσιμο
Στο 39' άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι, όταν ο Ιμπρα εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στον Μίκελ και ξεγέλασε τον Κουρτουά (1-0). Ο Νιγηριανός όμως δεν άργησε να πάρει την εκδίκησή του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντιέγο Κόστα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Μίκελ που είχε χρόνο να κοντρολάρει και να τινάξει από κοντά τα δίχτυα του Τραπ (1-1).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φάση για την Τσέλσι. Ο Ντιέγο Κόστα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Παρί από την καταπληκτική πάσα του Γουίλιαν όμως ο Τραπ με γρήγορη έξοδο του έκλεισε σωστά το πεδίο και απέκρουσε. Η συνέχεια ήταν σχεδόν όλη Κουρτουά. Στο 52' απέκρουσε το σουτ εκτός περιοχής του Ντι Μαρία και ένα λεπτό αργότερα είπε «όχι» στον Ζλάταν που είχε τον χώρο να εκτελέσει μέσα από την περιοχή. Ο Βέγλος έκανε την επόμενη επέμβαση στο 61' σε σουτ του Λούκας μέσα από την περιοχή, στο 64' δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού ο Ιβάνοβιτς πρόλαβε να μπλοκάρει το σουτ του Ματουιντί από κοντά και στο 68' σταμάτησε και το φάουλ του Ντι Μαρία.

Στο 74' ο Μπλαν έβγαλε τον Λούκας και φόρτωσε την επίθεση με τον Καβάνι και δικαιώθηκε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα. Η πάσα του Ντι Μαρία ήταν εκπληκτική σε timing και τοποθέτηση και ο Matador παρά τα ζεστά γάντια του Κουρτουά πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Βέλγου keeper από δύσκολη γωνία. Η Παρί ήταν κυρίαρχος σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος και έπαιξε στο μισό την Τσέλσι που δεν άντεξε στην πίεση. Το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος παρά τις δύο φάσεις στο φινάλε. Στο 91' ξανά ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ από κοντά του Ιμπραΐμοβιτς και στο 92' το βολέ από πλάγια του Πέδρο πήγε στα πλαϊνά δίχτυα του Τραπ.




«Φτερούγισμα» για τους «8»

Το ματς ήταν Χ ξεκάθαρα. Φάσεις ελάχιστες, η Μπενφίκα πάλευε και η Ζενίτ κρατούσε κλειστά πίσω. Στο 90' όμως ο Κρισίτο πάτησε από πίσω χωρίς λόγο απρόσεκτα τον Καρσελά και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Με την εκτέλεση του φάουλ ο Ζόνας πετάχτηκε πιο ψηλά απ' όλους και εκτέλεσε τον Λοντίγκιν, διαμορφώνοντας το 1-0 στο 91'.

Ηταν απρόσμενη η εξέλιξη με βάση την εικόνα του αγώνα, αλλά με τους Αετούς να το αξίζουν για την επιθυμία τους να παίξουν. Ο Ζόνας (29') είχε ένα καλό σουτ και ο Λοντίγκιν (69') σταμάτησε εξ επαφής τον Γκαϊτάν. Οι Ρώσοι έπειτα από διακοπή δύο μηνών, το μόνο που είχαν αν επιδείξουν ήταν ένα καλό φάουλ του Χουλκ.

Το παιχνίδι γενικά ήταν σκληρό με πολλά ζόρικα μαρκαρίσματα και επτά κάρτες. Οι Κώστας Μήτρογλου και Ανδρέας Σάμαρης βρέθηκαν στην 11άδα από το ξεκίνημα. Ο Ελληνας φορ όμως δεν πήρε μπάλες και αντικαταστάθηκε στο 63'. Ο Σάμαρης έπαιξε και στα 94 λεπτά, είχε πολλά τρεξίματα και έδωσε τις μάχες του κόντρα σε Σατόν, Βίτσελ, συμβάλλοντας στο να αποκτήσουν οι Λουζιτανοί αυτό το μικρό, αλλά καθαρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Πετρόβσκι».

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Ζούλιο Σέζαρ, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Ελισέου, Λίντελοφ, Σάμαρης, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (72' Καρσελά), Γκαϊτάν, Ζόνας, Μήτρογλου (63' Ραούλ Χιμένες)

Ζενίτ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Λοντίγκιν, Γκαράι, Κρισίτο, Λόμπαερτς, Ανιούκοβ, Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Ντάνι (87' Μαουρίσιο), Σατόβ (81' Ζιρκόβ), Χουλκ, Τζιούμπα (74' Κοκόριν).



Η Ρόμα υποδέχεται την Τετάρτη (17/2) τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη αναμέτρηση για τους «16» του Champions League, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να τονίζει πως δεν υπάρχει φαβορί στο ζευγάρι.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν φαβορί. Και οι δύο ομάδες έχουν από 50% πιθανότητες να προκριθούν στον επόμενο γύρο. Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την πρόοδο που κάνουμε το τελευταίο διάστημα και το συγκεκριμένο είναι η κατάλληλη ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός για την αναμέτρηση.
 
Σε ότι αφορά το μαρκάρισμα του Ρονάλντο: «Έχουν ακουστεί διάφορα σχετικά με το πως θα αντιμετωπίσουμε τον Ρονάλντο, όμως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τρεις παίκτες μου για το μαρκάρισμά του. Δεν πρόκειται να τους πω ότι αξίζουν το 1/3 του Ρονάλντο. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόμουν 33 παίκτες για να αντιμετωπίσω την ποιότητα της Ρεάλ. Θα αφήσω όποιον βρεθεί στο χώρο δράση του να αναλάβει το αμρκάρισμα. Ο Φλορένζι μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι στον Ρονάλντο. Έχει την ταχύτητα που χρειάζεται για να τον ακολουθήσει».

Συν, πλην ένας στη Ρεάλ

Μια επιστροφή και δύο απουσίες μετρά η Ρεάλ Μαδρίτης για το πρώτο ματς του Champions League με την Ρόμα, την Τετάρτη. 

Ο Μαρσέλο κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να συμπεριληφθεί στην αποστολή της βασίλισσας που «πετάει» για Ιταλία. 

Αντιθέτως εκτός έμεινε ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημά του, όπως και ο Πέπε που εξίσου έμεινε στην Ισπανία. 

Η αποστολή: Νάβας, Κασίγια, Γιανέζ, Ράμος, Βαράν, Αρμπελόα, Καρβαχάλ, Ντανίλο, Μαρσέλο, Νάτσο, Κρόος, Καζεμίρο, Ίσκο, Χάμες, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Χεσέ, Λούκας.


Η αναμέτρηση των δύο αουτσάιντερ

Στο άλλο παιχνίδι της Τετάρτης θα αναμετρηθούν δύο ομάδες οι προκρίσεις των οποίων αποτέλεσαν έκπληξη. Τόσο η Γάνδη όσο και η Βόλφσμπουργκ αισθάνονται τυχερές που βρήκαν απέναντί τους τον συγκεκριμένο αντίπαλο και έτσι τους δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να προκριθούν στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Οι Βέλγοι θέλουν ως γηπεδούχοι ένα αποτέλεσμα που θα τους προσφέρει σιγουριά για τον δύσκολο επαναληπτικό στην Γερμανία.

Τα αυριανά παιχνίδια:

Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)
Γάνδη - Βόλφσμπουργκ (21:45)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης