Βίντεο: H πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League

Βίντεο: H πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League

Μετά τις τρεις σερί νίκες κόντρα σε Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ απόψε οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για την πρόκριση στους «16» - Πώς περιέγραψαν ξένοι δημοσιογράφοι τα έξι γκολ από Φινμπόγκασον, Πάρντο, Ιντέγε και Φορτούνη

Βίντεο: H πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League
Ένα βήμα πριν την πρόκριση στους «16» του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός ο οποίος παίζει στα 90 λεπτά του σημερινού «τελικού» με την Άρσεναλ τη συνέχειά του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Κλείσιμο


Για να φτάσουν μέχρι το αποψινό παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τρεις σπουδαίες νίκες κόντρα σε Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ και με τους εννέα βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει, απόψε χρειάζονται νίκη ή έστω και ισοπαλία προκειμένου να βρεθούν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η πορεία προς τον αποψινό «τελικό» ξεκίνησε στο τέλος Σεπτεμβρίου με τους παίχτες του Μάρκο Σίλβα να κάνουν όλη την Ευρώπη να παραμιλά για τη σπουδαία εμφάνισή τους στο Emirates κόντρα στους «κανονιέρηδες». Το σουτ του Πάρντο, το γκολ του Φινμπόγκασον αλλά κυρίως το απευθείας κόρνερ του Φορτούνη έδειξαν ότι καλό συμβαίνει στην ομάδα του Πειραιά.

Και οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις τρεις εβδομάδες αργότερα όταν το ημερολόγιο έδειξε 20 Οκτωβρίου. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Μαξιμίρ» αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην Αθήνα με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το σλάλομ του Ιντέγε στο 79ο λεπτό που έστειλε στο καναβάτσο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έγραψε άλλη μια σπουδαία σελίδα στην φετινή πορεία των Πειραιωτών.

Δύο εβδομάδες μετά στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι Πειραιώτες ήξεραν πλέον ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Με ψυχολογία στα ύψη και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάρντο επικράτησαν των Κροατών με 2-1. Ο Κολομβιανός έκλεψε την παράσταση καθώς αρχικά σκόραρε ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι στο 65ο λεπτό και τελικά με γκολ στο 90΄ χάρισε το «τρίποντο» στον Ολυμπιακό.

Οι εννέα βαθμοί, τα έξι γκολ και οι τρεις σπουδαίες εμφανίσεις έφεραν τους Πειραιώτες στο αποψινό παιχνίδι στο οποίο οι ερυθρόλευκοι με τη βοήθεια των οπαδών τους ελπίζουν να συνεχίσουν στην ελίτ της Ευρώπης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης