Ινφαντίνο, Πλατινί κι άλλοι έξι για την προεδρία της FIFA

Ινφαντίνο, Πλατινί κι άλλοι έξι για την προεδρία της FIFA

Ο Τζάνι Ινφαντίνο κατέθεσε τελικά υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, μαζί με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, καθώς και άλλα έξι άτομα

Ινφαντίνο, Πλατινί κι άλλοι έξι για την προεδρία της FIFA
Κούρσα για οκτώ φαίνεται πως θα είναι οι εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου του 2016 για την προεδρία της FIFA. 

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, που είναι και δεξί χέρι του Μισέλ Πλατινί προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο. Ο τελευταίος είναι πιθανό, πάντως, να μην είναι σε θέση να διεκδικήσει το χρίσμα, καθώς βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και τελεί υπό διερεύνηση μετά από το «ύποπτο» ποσό που του δόθηκε από τον απερχόμενο Ζεπ Μπλάτερ για… αδιευκρίνιστες υπηρεσίες. 

Κλείσιμο
Την προεδρία διεκδικούν άλλα έξι άτομα: ο πρόεδρος της Ασιατικής Συνομοσπονδίας, Σεΐχ Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλίφα από το Μπαχρέιν, ο Νοτιοαφρικανός Τοκίο Σεξβάλε, ο πρίγκιπας Αλί Μπιν αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο Ντέιβιντ Ναχίντ από το Τρίνινταντ&Τομπάγκο, ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Σαμπάν από τη Γαλλία και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Λιβερίας, Μούσα Μπιλίτι. 

Δεν αποκλείεται μέχρι την εκλογική διαδικασία να υπάρξουν αποσύρσεις από την εκλογική μάχη για τη διαδοχή του Ζεπ Μπλάτερ.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης