Αυτά είναι τα πέντε σπορ που θέλουν να γίνουν Ολυμπιακά αθλήματα

Αυτά είναι τα πέντε σπορ που θέλουν να γίνουν Ολυμπιακά αθλήματα

Tο σερφ, το σκέιτμπορντ, το καράτε, την αγωνιστική αναρρίχιση και το μπέιζμπoλ διεκδικούν μια θέση στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο

Αυτά είναι τα πέντε σπορ που θέλουν να γίνουν Ολυμπιακά αθλήματα
Κάθε τόσο οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών Αγώνων αποφασίζουν να προσθέσουν κάποιο νέο αγώνισμα, στα 28 που υπάρχουν ήδη στην λίστα τους. Φέτος σειρά έχουν πέντε νέα σπορ, τα οποία διεκδικούν με αξιώσεις την θέση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για το σερφ, το σκέιτμπορντ, το καράτε, την αγωνιστική αναρρίχηση και το μπέιζμπολ. 

Η τελική απόφαση θα παρθεί οριστικά από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τον Αύγουστο. Οι προτάσεις έρχονται μετά από ένα πρόγραμμα που μπήκε σε ισχύ, και επιτρέπει στις πόλεις που φιλοξενούν τους αγώνες, να κάνουν τις δικές τους προτάσεις για νέα αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν έντονη απήχηση σε νεανικά κοινά. Η επιτροπή των αγώνων της Ιαπωνίας είχε να διαλέξει ανάμεσα σε οκτώ νέα αγωνίσματα, κρατώντας τα προαναφερθέντα πέντε, και αφαιρώντας το σκουός, το μπόουλινγκ και το γούσου, ένα είδος κινέζικης πολεμικής τέχνης.

Κλείσιμο
Το μπέϊζμπολ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία, και ήταν ολυμπιακό αγώνισμα από το 1992 έως το 2008. Όμως σύμφωνα με τα πλάνα, οι αγώνες θα έχουν μόλις 6 ομάδες να διαγωνίζονται για τα μετάλια. Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι το σέρφ ενσωματώνει ένα νεανικό lifestyle που θα μπορούσε να προσθέσει έναν εντελώς φρέσκο αέρα στο πρόγραμμα των αγώνων. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης