Πίνδος, Βike Odyssey 2016: Ο πιο σκληρός αγώνας ορεινής ποδηλασίας του κόσμου!

Πίνδος, Βike Odyssey 2016: Ο πιο σκληρός αγώνας ορεινής ποδηλασίας του κόσμου!

Μια «Οδύσσεια», που συνδυάζει τον αθλητισμό με τα εντυπωσιακά ορεινά τοπία της Πίνδου θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον τον Ιούνιο του 2016 - Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας θα φιλοξενηθεί για οκτώ ημέρες στην Πίνδο

Πίνδος, Βike Odyssey 2016: Ο πιο σκληρός αγώνας ορεινής ποδηλασίας του κόσμου!
Ένα άθλημα που απαιτεί ισορροπία, αντοχή και σωματική δύναμη, είναι η ορεινή ποδηλασία και τόσο οι αθλητές της, όσο και αυτοί που λατρεύουν το αγώνισμα, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν μέρος ή απλά, να απολαύσουν το Βike Odyssey 2016.

Ο πιο σκληρός αγώνας ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Πίνδο και θα έχει διάρκεια οκτώ ημερών, από τις 19 μέχρι τις 26 Ιουνίου του 2016.

Κλείσιμο


Το άθλημα θα ανεβάσει την αδρεναλίνη, αλλά και θα χαρίσει μαγικές στιγμές σε αθλητές και θεατές, καθώς θα τους δώσει την ευκαιρία να περάσουν από μονοπάτια, δασώδεις περιοχές, γραφικά ιστορικά χωριά και μικρές ασφάλτινες διαδρομές, που θα δικαιώσουν όποιον πραγματικά επιθυμεί να πάρει μια γεύση από την ορεινή ομορφιά της Ελλάδας.

Η διαδρομή θα έχει σημείο εκκίνησης το χωριό Σμίξη στα Γρεβενά και, αφού θα περάσει μέσα από συνολικά 57 γραφικά χωριά, θα τερματίσει στην ιστορική πόλη της Αμφίκλειας. Οι αθλητές θα καλύψουν συνολικά 600 χιλιόμετρα, με έναν πρόλογο και επτά στάδια, στο οκτώ ημερών πρόγραμμά τους ενώ θα κληθούν να «αναμετρηθούν» και με υψομετρικές διαφορές 25.000 μέτρων σε μια περιπέτεια που είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα πλήξει...

Ο μοναδικός αγώνας των οκτώ ημερών, που αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας, έχει άλλες τρεις εκδοχές, για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν στο οκταήμερο πρόγραμμα.



Θα υπάρχει ένας τριήμερος αγώνας, το «3-Day Odyssey», παράλληλα με τα τρία τελευταία στάδια του οχταήμερου Bike Odyssey. Επιπλέον, θα υπάρχουν και δύο μονοήμεροι αγώνες: το «Smixi MTB Race», που θα διεξαχθεί παράλληλα με τον Πρόλογο του κυρίως αγώνα στη Σμίξη και το «1-Day Odyssey», που θα διεξαχθεί παράλληλα με τον οχταήμερο και τον τριήμερο αγώνα και θα περιλαμβάνει το τελευταίο στάδιο.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης