Βίντεο: Ο Χουλκ... θύμωσε και η Ζενίτ πέρασε με 3-2 από τη Βαλένθια!

Βίντεο: Ο Χουλκ... θύμωσε και η Ζενίτ πέρασε με 3-2 από τη Βαλένθια!

Χαμένη ευκαιρία για τη Λυών στη Γάνδη (1-1)

Βίντεο: Ο Χουλκ... θύμωσε και η Ζενίτ πέρασε με 3-2 από τη Βαλένθια!
Δεν είχε ηττηθεί ποτέ της σε πρεμιέρα Champions League στο «Μεστάγια». Συνέβη τώρα και αυτό οφείλεται στο... ξερό του Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος υπερήρωας πυροβόλησε δύο φορές και το δεύτερο ήταν ένας ασύλληπτος κεραυνός. Η Βαλένθια έκανε την επιστροφή, έχοντας και την βοήθεια του Λοντίγκιν που... έπνιγε ό,τι πήγαινε μέσα, αλλά τελικά η Ζενίτ πήρε το ματς με 3-2 και ξεκίνησε με τον πιο τέλειο τρόπο την περιπέτεια στον 8ο όμιλο.

Μόλις στο 9' ο Χουλκ πλάσαρε με χαμηλό διαγώνιο και στο 45' έβαλε την γκολάρα. Σούταρε από 25 μέτρα και ο άτυχος Ντομενέκ ούτε που θα το είδε. Με αυτά τα δύο τέρματα έγινε μόλις ο τέταρτος αντίπαλος που πετυχαίνει ντομπλέτα εκεί μέσα (Τότι 2003, Νέλσον Βαλδές 2004, Ιβερσεν 2007). Οι Νυχτερίδες που το πάλευαν, βρήκαν τον δρόμο για την ισοφάριση. Για την ακρίβεια τον άνοιξε ο Λοντίγκιν τόσο στο μακρινό διαγώνιο του Ζοάο Κανσέλο (55') όσο και στο αδύναμο πλασέ του Αντρέ Γκόμες (73').

Κλείσιμο
Η χαρά των Ισπανών όμως δεν κράτησε παρά μονάχα για τρία λεπτά. Ο Βίτσελ έκανε το πλασέ και η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι και μέσα για το τελικό αποτέλεσμα. Ετσι οι ρωσική ομάδα έγινε η τρίτη που σκόραρε εκεί τρία γκολ σε ευρωπαϊκό ματς (Ρόμα 2003, Ιντερ 2004) και πήρε πολύ σοβαρό προβάδισμα κορυφής στο γκρουπ.

Βαλένθια (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ντομενέκ, Αμπντενούρ, Μουσάφι, Γκαγιά, Ζοάο Κανσέλο, Παρέχο, Χάβι Φουέγο (46' Αλκάθερ), Ενσο Πέρες, Φεγκουλί (77' Ροντρίγκο), Πιάτι (46' Αντρέ Γκόμες), Νεγρέδο

Ζενίτ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λοντίγκιν, Λόμπαρτς, Γκαράι, Κρισίτο, Ανιούκοβ (77' Λουίς Νέτο), Σμολίνκοβ (67' Σατόβ), Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι, Τζιούμπα (59' Φαϊζούλιν)


 
Χ-αμένη η Λυών

Η Γκεντ έπαιζε με 10 παίκτες από από το 41', με 9 από το 88', όμως η Λυών, με μοιραίο τον Λακαζέτ που έχασε πέναλτι στο 88', έμεινε στο 1-1 στο Βέλγιο και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσει με νίκη στο Champions League. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και άξιζαν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λεπουάτρ απείλησε πρώτος στο 10', ενώ στο 26' σκόραρε, όμως είδε τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ.

Οι παίκτες του Φουρνιέ έκαναν ακόμη μία κακή εμφάνιση, όμως στο 41' βρέθηκαν με ένα τεράστια πλεονέκτημα. Ο Ντεζαγκέρ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Γκοναλόνς και ο διαιτητής Κόλουμ τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη. Οι Βέλγοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ρενάτο στο 44' και έπρεπε να φτάσουμε στο 45' για να δούμε την πρώτη κλασική ευκαιρία της Λυών, όταν ο Σελς νίκησε τον Λακαζέτ, για να κρατήσει το 0-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους λιονέ, καθώς στο 58' ο Ζαλέ, που είχε περάσει στο 46' στο ματς, έκανε το 0-1! Όλα έδειχναν ότι οι Γάλλοι θα φτάσουν στη νίκη, όμως οι γηπεδούχοι έπαιξαν με πάθος και δεν τα παράτησαν. Στο 64' ο Λακαζέτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 68' ήρθε η ισοφάριση, με τον Μιλίτσεβιτς να τελειώνει ιδανικά τον ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων για το 1-1! Η συνέχεια βρήκε το παιχνίδι να κυλάει χωρίς φάσεις μέχρι το 88', όταν ο Φοκέ έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε, με τον Σελς να νικάει τον Λακαζέτ από την άσπρη βούλα και το 1-1 να μένει το τέλος.

Γκεντ (Χάιν Φανχάεζεμπρουκ): Σελς, Νίλσεν, Μίτροβιτς, Ασάρε, Κουμς, Νέτο, Φοκέ, Ντεζαγκέρ, Μιλίτσεβιτς (82' Ματόν), Ντεπουάτρ, Σάιμον (70' Ραμάν - 90' Ραφίνια)

Λυών (Ουμπέρ Φουρνιέ): Λόπες, Μορέλ, Ουμτιτί, Γιάνγκα-Μπίβα, Ραφαέλ (46' Ζαλέ), Γκοναλός, Τολισό, Φερί (81' Μαλμπράνκ), Βαλμπουένα, Μποβιού (69' Καλούλου), Λακαζέτ

Βαθμολογία
1. Ζενίτ    3    3-2
2. Λυών    1    1-1
3. Γάνδη    1    1-1
4. Βαλένθια    0    2-3

Επόμενη αγωνιστική (29/09)
Λυών – Βαλένθια

Ζενίτ - Γάνδη

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης