Μάρκο Σίλβα: «Στόχος το νταμπλ και καλή πορεία στην Ευρώπη»

Μάρκο Σίλβα: «Στόχος το νταμπλ και καλή πορεία στην Ευρώπη»

Λίγες ημέρες πριν ο Ολυμπιακός ριχτεί στη μάχη του Champions League ο Μάρκο Σίλβα μίλησε στον πορτογαλικό Τύπο και έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του νταμπλ και μία καλή πορεία στην Ευρώπη

Μάρκο Σίλβα: «Στόχος το νταμπλ και καλή πορεία στην Ευρώπη»
«Έρχεται η ώρα για ένα δύσκολο κύκλο με τα παιχνίδια του Champions League ενδιάμεσα και αυτό φέρνει πάντα δυσκολίες», αναφέρει αρχικά στη συνέντευξή του στην πορτογαλική Record o Μάρκο Σίλβα, επτά ημέρες πριν από την πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο 37χρονος προπονητής υπογράμμισε πως «αν θέλουμε να το κερδίσουμε, η νέα χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη… Ο Παναθηναϊκός που δεν συμμετέχει στην Ευρώπη, θα είναι ένας δυνατός αντίπαλος». 

Κλείσιμο
Όσον αφορά τους στόχους που έχουν τεθεί στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε: «Εκτός από το πρωτάθλημα ο σύλλογος θέλει να κερδίσει το κύπελλο, φυσικά. Και στη συνέχεια υπάρχει η επιθυμία για μία καλή παρουσία στο Champions League». 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην πορτογαλική Record 

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Πολύ θετικές. Ειλικρινά δεν έμεινα έκπληκτος από αυτά που βρήκα, καθώς ήξερα από πριν σε μεγάλο βαθμό τι θα βρω στον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε στο στάδιο όπου οι παίκτες προσαρμόζονται σε μία νέα πραγματικότητα και ένα νέο τρόπο παιχνιδιού. Ο Περέιρα έκανε εξαιρετική δουλειά και άφησε πολύ καλά πράγματα. Αλλά είναι φυσιολογικό για όποιον ερχόταν να έφερνε τις δικές του ιδέες». 

Για το ποιες είναι οι ιδέες του: «Αναζητήσαμε κάποιους νέους παίκτες άμεσα. Ήδη τους έχουμε και τώρα είμαστε σε διαδικασία προσαρμογής και ένταξης σε ό,τι μας ζήτησαν οι ηγέτες του συλλόγου. Προς το παρόν τα αποτελέσματα έχουν έρθει μετά την καλή δουλειά. Θα προσπαθήσουμε τώρα να κρατήσουμε ό,τι έχουμε χτίσει». 

Για αυτό που έχει ζήσει τις πρώτες εβδομάδες: «Είναι η επιβεβαίωση πως είμαι σε έναν μεγάλο σύλλογο. Πολύ μεγάλος σύλλογος! Μία μάζα των οπαδών του Ολυμπιακού είναι εντυπωσιακή. Πολύ ένθερμη. Ο σύλλογος έχει πιστούς οπαδούς σε όλη την Ελλάδα, αλλά βασίζει τη δύναμή του στη γειτονιά του Πειραιά. Έχουν πάθος και το μεταφέρουν στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα μια μεγάλη υποστήριξη. Δεν μπορώ να παραπονεθώ». 

Για τη σχέση του με τους οπαδούς: «Θετική μέχρι στιγμής». 

Για τον κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο: «Κανονικά στα εντός έδρας ματς έχουμε περίπου 20000 άτομα. Στα μεγάλα παιχνίδια και στο Champions League, μου έχουν πει ότι πάντα το γήπεδο είναι γεμάτο. Η υποστήριξη είναι φανταστική. Και με 20000 κόσμο δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Το φαντάζομαι να είναι γεμάτο». 

Για τα εκτός έδρας ματς και την παρουσία του κόσμου: «Κόντρα στον Λεβαδειακό, μπορώ να σας πω ξεκάθαρα πως εκείνοι μας οδήγησαν στη νίκη». 

Για το θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα: «Δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Δύο νίκες, πέντε γκολ και δεν έχουμε δεχθεί κανένα. Εξαιρετικό. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Έρχεται η ώρα για ένα δύσκολο κύκλο με τα παιχνίδια του Champions League ενδιάμεσα και αυτό φέρνει πάντα δυσκολίες. Ήρθαν αρκετοί παίκτες τις τελευταίες ημέρες και θα πρέπει να συνεχίσουμε να τους ενσωματώνουμε». 

Διαβάστε περισσότερα στο www.sport-fm.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης