Ολυμπιακός: Ο Περέιρα, η ΑΜΚ και ο... Μιραλάς

Ολυμπιακός: Ο Περέιρα, η ΑΜΚ και ο... Μιραλάς

Το «απίθανο» γαϊτανάκι με το 100% αληθινό ενδιαφέρον της Φενέρ, για τον Μιλιβόγιεβιτς και τον Μποτία. Σε «πακέτο» 10 εκατ ευρώ! 

Ολυμπιακός: Ο Περέιρα, η ΑΜΚ και ο... Μιραλάς
Έφυγε από την Ελλάδα με... ρεκόρ. Παρότι κέρδισε το νταμπλ με τον Ολυμπιακό, είναι ζήτημα να μπόρεσε σε πέντε μήνες να κάνει... πέντε φίλους ο Βίτορ Περέιρα στη χώρα μας. Όσοι δε, τον γνώρισαν καλά, επιμένουν ακόμη ότι μιλάμε για «δύσκολο χαρακτήρα». Παρότι είχε το χαμόγελο στο τσεπάκι του. Παρότι έδειχνε να προσπαθεί για να δημιουργήσει άλλες εντυπώσεις. Τέλος πάντων το χρονικό διάστημα ήταν μικρό, και ίσως... άδικο για να κρίνει κανείς έναν επαγγελματία που κάθε τρεις μέρες ήταν στην «πίεση» του αποτελέσματος. Και τελικά, περσινά ξινά σταφύλια. Άλλους θα πρέπει να απασχολεί τώρα η κουβέντα αυτή. Ή μήπως όχι;

Διότι οι Πειραιώτες μπορεί να του άνοιξαν την πόρτα της εξόδου λιγάκι άκομψα, εκείνος όμως μόλις λίγες εβδομάδες μετά το «αντίο» προχωρά σε μια κίνηση που από μόνη της παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Και ποδοσφαιρικό, αλλά και... προσωπικό. Ζητά από τη Φενέρ την υλοποίηση ενός «σεναρίου» που εάν και εφόσον θα στείλει στην Πόλη, τόσο τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς όσο και τον Αλμπέρτο Μποτία! Και ως αντάλλαγμα στον Ολυμπιακό συνολικά ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα για τις δύο μεταγραφές. Και εκείνα που θα γλιτώσουν οι Πειραιώτες από τα συμβόλαια. Μια ακόμη... ΑΜΚ σα να λέμε. Για δύο ποδοσφαιριστές που η παραμονή τους στην ομάδα, απαιτεί στην πραγματικότητα, ότι και η αποχώρηση τους. Ισάριθμους αντικαταστάτες.

Κλείσιμο
Ενώ ο ίδιος λοιπόν θα είχε κάθε λόγο να νοιώθει αδικημένος από τον τρόπο που έφυγε, την... απειλεί με έσοδα 10 εκατ. ευρώ. Για δύο ποδοσφαιριστές, που ο Ολυμπιακός ακόμη και αν τους κρατήσει θα πρέπει να βρει τους «αντικαταστάτες» του. Όχι δεν είναι μπερδεμένο. Νορμάλ είναι. Δεν υπολογίζεται ο Μποτία για βασικός. Θα είναι ο Σιόβας και η «μεταγραφή» το νέο δίδυμο (με την ευκαιρία ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση του Μεξές στην πρόταση για 2ετές συμβόλαιο που του έχει καταθέσει) της άμυνας. Ο Μποτία θα είναι η «πρώτη αλλαγή» στο rotation. Και ο Μίλι; Έχει τιμωρία δύο αγωνιστικών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μανιάτη, αναγκάζει τους Πειραιώτες να ψάχνουν στην «αγορά» για βασικό 6άρι. Όχι τον Ντιόπ (που θα είναι ο αντικαταστάτης του Κασάμι στο νέο ρόστερ). Καθαρό 6άρι, στο στιλ του Σέρβου.

Επιπλέον: Ο Μποτία δεν είναι Μανωλάς. Και ο «Μίλι» δεν είναι Σάμαρης. Παρά ταύτα από εκείνους που κλήθηκαν να φορέσουν τα παπούτσια των δύο ελλήνων που έφυγαν για Ρόμα (15 εκατ. ευρώ) και Μπενφίκα (10 εκατ. ευρώ) ο Ολυμπιακός μπορεί μέσα σε ένα deal να βγάλει τα... λεφτά για την αγορά (και το συμβόλαιο) του Κέβιν Μιραλάς! Δέκα εκατ. ευρώ ξαναλέμε. Απίθανη εξέλιξη. Που κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο πιθανή. Να μπορούν να «πληρώσουν» την επιστροφή του Βέλγου στην Ελλάδα: 1) Ένας πρώην προπονητής που απολύθηκε. 2) Ένας στόπερ που μέχρι τον Νοέμβρη ήταν ο... νέος Κοστάνζο στις κουβέντες όλων μας. 3) Και ένας «κόφτης» που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες άνηκε σε άλλη ομάδα (Άντερλεχτ)! Ούτε στο... σινεμά.

Και για να επιστρέψουμε στον Περέιρα. Μια ακόμη παρατήρηση για τον Πορτογάλο τεχνικό. Έχει φιλοδοξία στην Τουρκία. Θέλει να φτιάξει κάτι πραγματικά δυνατό. Με δέκα εκατ. ευρώ ποιον άλλο θα μπορούσε να πάρει μαζί του στην Πόλη; Και όχι μόνο να πετύχει διάνα ως προς την αξία, αλλά και να δημιουργήσει «θέμα» στην πρώην ομάδα του καθώς ο συγκεκριμένος δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί; Ναι, τον Ρομπέρτο. Οκτώ εκατ. ευρώ της ρήτρας, δύο εκατ. ευρώ το συμβόλαιο του. Και αν έκανε μια τέτοια κίνηση (για την οποία δεν θα χρειάζονταν καν διαπραγμάτευση με τους Ερυθρόλευκους) προφανώς η πράξη του θα είχε άλλη «βαρύτητα». Έτσι δεν είναι;

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης