Σπανούλης: Η κριτική, η ανάληψη ευθύνης και η επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό

Σπανούλης: Η κριτική, η ανάληψη ευθύνης και η επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό

Οι εν θερμώ δηλώσεις μετά την απώλεια πρωταθλήματος πυροδότησαν σενάρια - Πώς αντέδρασαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί στο άκουσμά τους

Σπανούλης: Η κριτική, η ανάληψη ευθύνης και η επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό
Η παραμονή ή όχι του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό θα κρίνει πολλά για την επόμενη ημέρα των ερυθρολεύκων τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Τα σενάρια πυροδότησε η άρνηση του αρχηγού του Ολυμπιακού να απαντήσει το βράδυ της Τετάρτης (και εν βρασμώ ψυχής αμέσως μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και την απώλεια του τίτλου του πρωταθλητή για δεύτερη συνεχή χρονιά) για το αν θα παραμείνει και του χρόνου στο μεγάλο λιμάνι.

Κλείσιμο
Είναι προφανές ότι η απάντηση του V-Span δεν δόθηκε υπό την ψυχολογική πίεση των πρώτων στιγμών μετά το τέλος μιας αγωνιστικής χρονιάς χωρίς τίτλο αλλά κυρίως κάτω από την πίεση μιας γκρίνιας της ερυθρόλευκης κερκίδας στο πρόσωπό του.

Είναι αλήθεια ότι τις πρώτες ώρες μετά το τέλος του πέμπτου και τελευταίου τελικού οι αντιδράσεις όπως καταγράφονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν τελείως αρνητικές προς το πρόσωπο του αρχηγού του Ολυμπιακού, καθώς η απόδοσή του σε όλη τη σειρά δεν ήταν αυτή που περίμεναν οπαδοί και τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων.







Και επειδή εκτός από μεγάλος παίχτης ο 32χρονος πλέον Σπανούλης είναι και αναγνωρισμένος ηγέτης, πρώτος ο ίδιος επέκρινε τον εαυτό του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ό,τι δεν πέτυχε η ομάδα. «Μετά από δύο μαγικές χρονιές φέτος είναι μία κακή χρονιά για την ομάδα. Για την απώλεια του Πρωταθλήματος αναλαμβάνω την περισσότερη ευθύνη. Κατά ένα μεγάλο λόγο ευθύνομαι εγώ που χάσαμε το φετινό Πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να είσαι μπροστά μόνο στα ωραία και καλά, αλλά και στα άσχημα και στα δύσκολα. Θέλω να βγω εγώ μπροστά και να πω ότι αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη» ήταν η δήλωση του έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.



Η επόμενη ημέρα

Και φαίνεται ότι αυτή η τιμητική για το πρόσωπό του ανάληψη ευθύνης αλλά και η μη δήλωσή του για την επόμενη χρονιά και τον Ολυμπιακό άλλαξαν το κλίμα στις τάξεις των ερυθρόλευκων οπαδών όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις τόσο μέσω twitter όσο και μέσω Facebook στο άκουσμα της δήλωσης.














Ο Σπανούλης εμφανίζεται χωλομένος από τη στάση μερίδας των ερυθρόλευκων οπαδών αλλά δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις καθώς εκκρεμεί μια συνάντηση με τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Δεν θα πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι ο 32χρονος άσος δεσμεύεται για άλλα δύο χρόνια με κλειστό συμβόλαιο χωρίς ρήτρα. Και αυτή τη στιγμή λίγες είναι οι ομάδες σε όλη την Ευρώπη που θα μπορούσαν να του προσφέρουν τα χρήματα που λαμβάνει αυτή τη στιγμή από τον Ολυμπιακό αλλά παράλληλα θα μπορούσαν και να καλύψουν και τις οικογενειακές του ανάγκες καθώς ο Σπανούλης δεν παύει να είναι πατέρας τριών παιδιών σε μικρή ηλικία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης