Βέργος: Ο χαντμπολίστας που μαγνήτισε την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα

Βέργος: Ο χαντμπολίστας που μαγνήτισε την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μέχρι τα 11 έπαιζε στους Πόντιους Κιλκίς μέχρι που τον πρόσεξαν Μίλαν και Μπαρτσελόνα

Βέργος: Ο χαντμπολίστας που μαγνήτισε την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα
‘Ηταν πρώτος σκόρερ το 2007 και το 2008 στο χάντμπολ! Ο Νίκος Βέργος σε ηλικία 11 ετών έπαιζε στους Πόντιους Κιλκίς. Έπαιζε όμως και ποδόσφαιρο από τα 6 του ήταν στον Μεγαλέξανδρο Κιλκίς. Μίλαν και Μπαρτσελόνα τον είχαν εντοπίσει. Οι «μπλαουγκράνα» τον πήραν, τον δοκίμασαν, τον ήθελαν αλλά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του πατέρα δεν τον άφησαν να κάνει αυτή την ονειρική υπέρβαση ταξίδι. 

Υπέγραψε όμως συμβόλαιο σε ελληνική ομάδα. Από το Κιλκίς στην Αθήνα τον έφερε ο Παναθηναϊκός και ο τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Κώστας Αντωνίου. Όμως ο Ολυμπιακός με τον Μπάμπη Ζελενίτσα έρχονται σε συμφωνία με την οικογένεια του 13χρονου τότε παίκτη και καταλήγει στο Μεγάλο Λιμάνι. Τον «κλείδωσε» το καλοκαίρι του '09 για μια τριετία και φέτος του έγινε νέο συμβόλαιο με βελτιωμένους όρους.

Κλείσιμο
Από το 2009 ο Βέργος έκανε τα βήματά του σταδιακά. Πολύ γρήγορα μπήκε στην Κ-18 όντας ο μικρότερος στην ομάδα. Το ίδιο και στην Κ-20. Τον εντόπισε ο Μίτσελ. Έγινε το όνομα που άρχισε από νωρίς να συζητιέται ανάμεσα στους σκάουτερ. Το 2012 σε τουρνουά της Nike στο οποίο είχε αναδειχθεί κορυφαίος και πήγε στο Μάντσεστερ για να παίξει υπό το βλέμμα της Γιουνάιτεντ. Η μοίρα το έφερε να κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο των Ονείρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης