Μουντιάλ: Ειδικό σπρέι για τη θέση της μπάλας στις «στημένες» φάσεις

Μουντιάλ: Ειδικό σπρέι για τη θέση της μπάλας στις «στημένες» φάσεις

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η FIFA επεβάλε τη χρήση ειδικού σπρέι στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με σκοπό τη σωστή τοποθέτηση της μπάλας, αλλά και του τείχους.

Μουντιάλ: Ειδικό σπρέι για τη θέση της μπάλας στις «στημένες» φάσεις
Εδώ και κάποια χρόνια στη Λατινική Αμερική οι διαιτητές χρησιμοποιούν ειδικό σπρέι για τις στημένες φάσεις και, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, το σπρέι αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τους διαιτητές και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι διαιτητές θα ορίζουν πλέον με ακρίβεια την τοποθέτηση του τείχους στις στημένες φάσεις, όταν αυτή απαιτείται, με το νέο σπρέι, που παρασκευάζεται στη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Κλείσιμο
Πρόκειται για ένα σπρέι λευκού χρώματος, 100% οικολογικό, το οποίο εξαφανίζεται σε διάστημα ενός λεπτού από την τοποθέτησή του, χωρίς να βλάπτει το χορτάρι του γηπέδου.

"Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή λύση. Κάποιοι λένε ότι παίρνει πολύ ώρα η διαδικασία και αυτό με έβαλε σε σκέψεις, αλλά οι διαιτητές που έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το σπρέι είναι απολύτως ικανοποιημένοι" δήλωσε σχετικά ο Μπλάτερ.

Το ίδιο σπρέι χρησιμοποιείται και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του Μαρόκο και ο πρόεδρος της FIFA επισήμανε: "Ο εκπρόσωπος της Μπάγερν Μονάχου, μου είπε ότι εδώ μπορεί η ομάδα του να εκτελεί φάουλ με το τείχος στα εννέα μέτρα, όπως πρέπει, ενώ στη Γερμανία μόλις στα... πέντε. Είναι μια καινοτομία που θα αρχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης