Ψητή κολοκύθα με πανσέτα και μπαλσάμικο
Ψητή κολοκύθα με πανσέτα και μπαλσάμικο
Ένα συνοδευτικό πιάτο που θα κάνει την καλύτερη παρέα στα ψητά σας κρέατα.
από την Τίνα Webb
20 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
12 φέτες κολοκύθα
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοκομμένο
150γρ. πανσέτα σε κύβους
2 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο
Κόβετε κάθετα την κολοκύθα σε φέτες πλάτους 2εκ. Αφαιρείτε μόνο τα σπόρια και όχι τη φλούδα και τις αραδιάζετε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε με το μείγμα την κολοκύθα.
Πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180°C.
Δοκιμάζετε με ένα πιρούνι αν έχει μαλακώσει η σάρκα της κολοκύθας και ψήνετε για άλλα 5-7 λεπτά στους 250°C για να πάρει ρόδινο χρώμα.
Στο μεταξύ σοτάρετε την πανσέτα σε ένα τηγάνι και, πριν σερβίρετε, τη μοιράζετε πάνω στις φέτες της κολοκύθας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε με το μείγμα την κολοκύθα.
Πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180°C.
Δοκιμάζετε με ένα πιρούνι αν έχει μαλακώσει η σάρκα της κολοκύθας και ψήνετε για άλλα 5-7 λεπτά στους 250°C για να πάρει ρόδινο χρώμα.
Στο μεταξύ σοτάρετε την πανσέτα σε ένα τηγάνι και, πριν σερβίρετε, τη μοιράζετε πάνω στις φέτες της κολοκύθας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα