Μύδια αχνιστά με σκόρδο και μπίρα

Μύδια αχνιστά με σκόρδο και μπίρα

Μια συνταγή για μύδια αχνιστά που προτιμά την μπίρα από το κρασί. Αλάτι δεν θα χρειαστείτε γιατί τα μύδια έχουν τη θάλασσα μέσα τους, αλλά και η μπίρα έχει την αλμύρα της επίσης...

Μύδια αχνιστά με σκόρδο και μπίρα
από τη Νίκη Μηταρέα

Υλικά για 4 άτομα:


Κλείσιμο
  • 4 δωδεκάδες μύδια φρέσκα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτάκια μικρά μπίρα
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
  • 2-3 πιπεριές τσίλι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό αν προτιμάτε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey



Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και τσίλι, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε την μπίρα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Σερβίρετε τα μύδια σε βαθύ μπολ με το ζουμί τους, παρέα με μπόλικο ψωμί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης