Πορτογάλος πρόεδρος: Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί σε μας

Πορτογάλος πρόεδρος: Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί σε μας

Ο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα επαίνεσε την Ελλάδα για το θάρρος και την αντοχή της και τόνισε ότι η Αθήνα μπορεί να βασιστεί στην Πορτογαλία για την προετοιμασία του μέλλοντος

Πορτογάλος πρόεδρος: Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί σε μας
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα δήλωσε σήμερα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα «μπορεί να βασιστεί στην Πορτογαλία σε αυτή τη σημαντική στιγμή για την προετοιμασία του μέλλοντος».

Σε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα, ο Πορτογάλος πρόεδρος επαίνεσε την Ελλάδα για το θάρρος και την αντοχή της στην αντιμετώπιση πολυάριθμων προκλήσεων τις οποίες η Πορτογαλία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει επίσης.

Κλείσιμο
Σε τελική ανάλυση, απέχουμε μόλις τρεις μήνες από μια ιστορική ημερομηνία για την Ελλάδα και η χώρα γνωρίζει ότι μπορεί να βασιστεί στην Πορτογαλία σε αυτή τη στιγμή που είναι τόσο σημαντική, σημείωσε.

Ο ντε Σόουζα είχε ήδη αναφερθεί στην ολοκλήρωση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος όταν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πορτογάλος ηγέτης υπογράμμισε τις ομοιότητες μεταξύ των λαών και των κυβερνήσεων Ελλάδας και Πορτογαλίας.

«Είμαστε δημοκράτες, κράτη πρόνοιας, Ευρωπαίοι – Νοτιοευρωπαίοι, αλλά έχουμε μια ευρεία εικόνα της Ευρώπης που μας επιτρέπει να μιλάμε και να διασφαλίσουμε τη σύγκλιση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για την προάσπιση των ίδιων αρχών», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης