Κύπρος: Ο Ακιντζί απέσυρε το χάρτη για το εδαφικό

Κύπρος: Ο Ακιντζί απέσυρε το χάρτη για το εδαφικό

Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέσυρε το χάρτη μετά τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά – Πλέον δεν υπάρχει πρόταση για το εδαφικό

Κύπρος: Ο Ακιντζί απέσυρε το χάρτη για το εδαφικό
Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέσυρε τον χάρτη για την εδαφική πτυχή του Κυπριακού που είχε κατατεθεί στις συνομιλίες, ύστερα από απαίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος του Ακιντζί, δήλωσε ότι μετά τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι απέσυρε όλες τις προτάσεις της και στη συνέχεια ο Ακιντζί είπε στα Ηνωμένα Έθνη ότι αποσύρεται ο χάρτης που είχε καταθέσει ο ίδιος και ζήτησε να του επιστραφεί.

Κλείσιμο
Όπως είπε ο Μπουρτζού, ο χάρτης επιστράφηκε στον Ακιντζί το Δεκέμβριο, στην παρουσία της διαπραγματευτικής του ομάδας, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι για το εδαφικό.

Είπε, επίσης, ότι οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν για έξι θέματα και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι συμφωνημένο έως ότου συμφωνηθούν όλα.\

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους, σε ανάρτηση του σε σχέση με δηλώσεις του εκπροσώπου του Μουσταφά Ακιντζχί για τον χάρτη που αποσύρθηκε και του ΓΓ του ΑΚΕΛ για «ψέματα» Αναστασιάδη, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο twitter:

«Ο Ακιντζί παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις δικές μας προεδρικές εκλογές προσπαθώντας να επηρεάσει το αποτέλεσμα, ο Άντρος Κυπριανού διαρρέει (ημιτελή) πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου. Για να δούμε τι άλλο θα δούμε μέχρι την Κυριακή...»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης