Γεννηματά: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη χώρα μας ως τον βολικό στόχο

Γεννηματά: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη χώρα μας ως τον βολικό στόχο

«Με τις τουρκικές προκλήσεις να εντείνονται στο Αιγαίο και το θερμόμετρο του προσφυγικού να μένει στα ύψη, το Αιγαίο γίνεται ξανά αδιάψευστος μάρτυρας του ανθρώπινου δράματος» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη χώρα μας ως τον βολικό στόχο
«Η χώρα μας δοκιμάζεται στις διεθνείς της σχέσεις και πασχίζει να βρει τη χαμένη της αξιοπιστία» δήλωσε η κυρία Γεννηματά και σημείωσε πως την ίδια ώρα, η ατζέντα των εθνικών θεμάτων παίρνει «φωτιά», με τον κ. Ερντογάν να μεταχειρίζεται τη χώρα μας ως τον βολικό στόχο.

«Η Τουρκία μετά το δημοψήφισμα εξελίσσεται σε  έναν πολύ κακό γείτονα για όλες τις χώρες που γειτνιάζουν μαζί της» προσέθεσε και εξέφρασε την ανησυχία της «για τον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της, πρακτικές εντελώς αντίθετες με τις ευρωπαϊκές αξίες». 

Κλείσιμο
«Εμείς επιθυμούμε να υπάρχει δημοκρατία και σταθερότητα στην γειτονική χώρα. Θέλουμε μια Τουρκία που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ανησυχούμε όμως βαθύτατα και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή. Αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες. Περιφρονεί  το Διεθνές Δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά. 

«Πρόσφατο παράδειγμα το Αγαθονήσι» συνέχισε στο σκεπτικό της. Ελληνικό νησί για το οποίο ξαφνικά η  Τουρκία προβάλλει διεκδικήσεις. «Ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να γνωρίζει ότι Τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι αδιαπραγμάτευτα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι χρειάζεται ψυχραιμία, αποφασιστικότητα ομοψυχία  και εγρήγορση προκειμένου  η Ελλάδα να παραμείνει ασφαλής, έναντι κινδύνων και τυχόν απρόβλεπτων εξελίξεων.

«Είμαστε σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, στη βάση όμως των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει να υλοποιήσει, μετά τη συμφωνία  και απόφαση της ΕΕ το 1999 στο Ελσίνκι. Προσβλέπουμε στην αναγκαία κοινοτική αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις» κατέληξε.

Η κυρία Γεννηματά, μιλώντας για το βιβλίο του Νίκου Σηφουνάκη «Ίμβρος - Τένεδος» αναφέρθηκε και στο προσφυγικό:

«Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ουσιαστικά παρέδωσε τα κλειδιά του προσφυγικού στην Τουρκική ηγεσία. Όσο αφορά την Ελλάδα στο φόντο του οικονομικού μας αδιεξόδου, ζούμε το ανθρωπιστικό δράμα χιλιάδων προσφύγων που πληρώνουν με δραματικό τίμημα, την ολιγωρία μιας ολόκληρης ηπείρου να τους δείξει αληθινή αλληλεγγύη. Και η κυβερνητική ανεπάρκεια μας εκθέτει διεθνώς. Αδιαφάνεια, ανικανότητα, αναλγησία από μία δήθεν... αριστερή κυβέρνηση με δεξιά... «αλλεργία» στα ανθρώπινα δικαιώματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης