Μητσοτάκης: Γιατί «Η Δραχμή Δεν (θα) Είναι Λύση»

Μητσοτάκης: Γιατί «Η Δραχμή Δεν (θα) Είναι Λύση»

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στην παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Π. Καζάκου με θέσεις και απόψεις για τις επιπτώσεις από το ενδεχόμενο Grexit και την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος

Μητσοτάκης: Γιατί «Η Δραχμή Δεν (θα) Είναι Λύση»
Την επιχειρηματολογία του για τη σημασία που έχει για την Ευρώπη η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν
στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία
Κλείσιμο
αναμένεται να αναπτύξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
, παρουσιάζοντας το απόγευμα της Τρίτης βιβλίο που συμπυκνώνει απόψεις και θέσεις υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής και κατά της επιστροφής στα εθνικά νομίσματα.

Το βιβλίο υπό τον τίτλο «Η Δραχμή Δεν (θα) Είναι Λύση» έχει συγγραφέα τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Καζάκο, ο οποίος έχει μελετήσει και παρουσιάζει τις επιπτώσεις από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
(Grexit) καθώς και την εισαγωγή στη χώρα ενός παράλληλου νομίσματος εντός της Ευρωζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ήδη από το βράδυ της Κυριακής με ανάρτησή του στο Τwitter χαρακτήρισε τη νίκη του κ. Μακρόν «απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού», αναμένεται να εκφράσει με αναλυτικότερο τρόπο την ικανοποίησή του για τη νίκη του ανεξάρτητου υποψηφίου.

Οι δύο άντρες, όπως υπενθυμίζουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, είχαν συναντηθεί προ ενός έτους, όταν ο Μακρόν ήταν υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Ολάντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε διαρκέσει μία ώρα και είχε γίνει σε άριστο κλίμα, είχαν βρεθεί οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» καθώς και συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Hassan Shoukry.
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης