Μηχανορραφίες Ερντογάν κατά Ελλάδας και... Σταυροφόρων

Μηχανορραφίες Ερντογάν κατά Ελλάδας και... Σταυροφόρων

Προγραμματίζει μουσουλμανική προσευχή την Μεγάλη Παρασκευή στην Αγιά Σοφιά ενώ συνεχίζονται οι προκλήσεις με πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο και ελικοπτέρου για μισή ώρα γύρω από τη Λέσβο

Μηχανορραφίες Ερντογάν κατά Ελλάδας και... Σταυροφόρων
Ενόψει του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να μοιράζει προκλήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
θα πραγματοποιήσει μια μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής λίγο πριν τις 16 Απριλίου, εντός της Αγίας Σοφίας, μαζί με όλη την κυβέρνηση και τους ανώτερους αξιωματούχους του ΑΚΡ. 
Κλείσιμο

Όπως επισημαίνεται θα πρόκειται για μια παράσταση εναντίον των Σταυροφόρων συνοδευόμενη με την ρητορική μετατροπής του μουσείου ξανά σε χώρο λατρείας, που ξανανοίγει ως ισλαμικό τέμενος όπως αναφέρουν σοβαρές πηγές από το Παλάτι (σ.σ. εννοεί το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα)».

Την ίδια ώρα, ένα βιβλίο που προβάλλεται κατά κόρον από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας, υποστηρίζει ότι είναι «πλαστή» η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934, με το οποίο η Αγιά Σοφιά μετατράπηκε από τζαμί σε μουσείο.

Το βιβλίο τιτλοφορείται «Μηχανορραφίες της Αγίας Σοφίας» και ο ιστορικός-συγγραφέας, Μουσταφά Αρμαγάν, υποστηρίζει στο κείμενό του ότι η υπογραφή δεν μοιάζει με την υπογραφή του Ατατούρκ -επομένως, από νομικής άποψης, το διάταγμα αυτό θεωρείται άκυρο και, συνεπώς, η Αγιά Σοφιά παραμένει ακόμη τζαμί.

Προκλήσεις και στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα ένα τουρκικό ελικόπτερο έκανε χθες τον κύκλο της Λέσβου. Το αναχαίτισαν εικονικά δύο ελληνικά μαχητικά,  τα  δύο οποία ήρθαν αντιμέτωπα με τουρκικά F-16 που προκάλεσαν δύο εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Το Τουρκικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-70 πετούσε σχεδόν επί μισή ώρα γύρω από τη Λέσβο και δεν σταμάτησε την περίεργη πτήση του γύρω από το τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί ακόμη κι όταν αναχαιτίστηκε από τα δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο ξεκίνησε στις 14:16 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το τουρκικό Sikorsky μπήκε στο FIR Αθηνών από την περιοχή βόρεια της Λέσβου και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο. Η πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου που κινήθηκε πολύ κοντά στις ακτές της Λέσβου διήρκεσε μέχρι τις 14:44, όταν το S-70 βγήκε από τον ελληνικό από την περιοχή νότια του νησιού. 

Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι; 

Γιατί σχεδίασαν αποστολή χαμηλής πτήσης με ένα πολεμικό ελικόπτερο που περικύκλωσε το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας; Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν τους αξιωματικούς του ΓΕΕΘΑ. Έμπειροι επιτελείς δεν αποκλείουν το γεγονός το τουρκικό ελικόπτερο να διέθετε συστήματα υποκλοπών και να στόχευε να αντλήσει συγκεκριμένες πληροφορίες από ελληνικές εγκαταστάσεις στη Λέσβο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης