Δείτε το βίντεο της Χρυσής Αυγής με τα ναζιστικά συνθήματα και τους χαιρετισμούς

Δείτε το βίντεο της Χρυσής Αυγής με τα ναζιστικά συνθήματα και τους χαιρετισμούς

Δεκάδες άτομα στην αίθουσα, σε συναυλία-εκδήλωση της οργάνωσης

Δείτε το βίντεο της Χρυσής Αυγής με τα ναζιστικά συνθήματα και τους χαιρετισμούς
Σάλος έχει προκληθεί με το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών», το οποίο δείχνει συναυλία-εκδήλωση της Χρυσής Αυγής τον Ιανουάριο του 2005.

Οι παριστάμενοι χαιρετούν και τραγουδούν ναζιστικά, ενώ φωνάζουν ναζιστικά συνθήματα. Στην αίθουσα βρίσκονται αρκετές δεκάδες άτομα, καθώς και πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΧΑ.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι παριστάμενοι τραγουδούν τον ελληνικό εθνικό ύμνο με το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, ενώ οι σημαίες που υπάρχουν είναι μόνο ναζιστικές: η σημαία των SS (Ες Ες) και η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό.
Κλείσιμο
Τα συνθήματα που ακούγονται είναι μόνο ναζιστικά, με κυρίαρχα το κλασικό χιτλερικό «Sieg Heil» (Ζήτω η νίκη) και «Juden Raus» (Εξω οι Εβραίοι).
Ολοι τραγουδούν τον γνωστό (και απαγορευμένο στη Γερμανία) ναζιστικό ύμνο «Deutschland über alles».
Τα συγκροτήματα που παίρνουν μέρος στη συναυλία είναι αυτά που έχουν σχηματιστεί από μέλη της οργάνωσης και ανήκουν στο λεγόμενο «ρεύμα NS» (εθνικοσοσιαλιστικό) ή «Hatecore» και «WP-White Power» (Bannerwar, Der Stürmer, Ολική Κάθαρση, Boiling Blood, Pogrom). Και σ’ αυτά είναι μέλη γνωστά στελέχη της οργάνωσης (Γερμενής, Ματθαιόπουλος).

Δείτε το βίντεο...



Η Χρυσή Αυγή αντέδρασε με την έκδοση ανακοίνωσης, υποστηρίζοντας πως: 

«Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη δύναμη που αντιστέκεται στη γερμανική οικονομική κατοχή γι’ αυτό και τα χρηματοδοτούμενα όργανα της Μέρκελ και του γερμανικού ΥΠΕΞ (που επιδοτούνται από το γερμανικό ίδρυμα Rosa Luxemburg) αναμασούν διαρκώς τις ίδιες και τις ίδιες συκοφαντικές αθλιότητες. Η ραγδαία άνοδος και τα διψήφια ποσοστά της Χρυσής Αυγής έχουν τρομοκρατήσει τα παπαγαλάκια της Μέρκελ και του Σόιμπλε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης