Χωριστές συναντήσεις Αναστασιάδη με Γιούνκερ, Μέρκελ και Μέι

Χωριστές συναντήσεις Αναστασιάδη με Γιούνκερ, Μέρκελ και Μέι

Ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε κατ' ιδίαν τα τρία πρόσωπα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ιδιαίτερα για το ζήτημα των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθεριών και για τους Τούρκους υπηκόους

Χωριστές συναντήσεις Αναστασιάδη με Γιούνκερ, Μέρκελ και Μέι
O Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης,
ενημέρωσε ηγέτες χωρών και παράγοντες της ΕΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Κλείσιμο
και ιδιαιτέρως για την απαίτηση της τουρκικής πλευράς για εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών των Ευρωπαίων υπηκόων και για τους Τούρκους υπηκόους μετά τη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Αναστασιάδης στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ
και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για το θέμα σύγκλησης νέας διάσκεψης για την Κύπρο. Οι δυο τους αντάλλαξαν απόψεις για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ΕΕ στη διάσκεψη, με στόχο μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος για την κατανόηση που βρήκε.

Οι αξιώσεις της Τουρκίας για τις τέσσερις ευρωπαϊκές ελευθέριες για Τούρκους υπηκόους στην Κύπρο μετά τη λύση βρέθηκαν στο επίκεντρο και της συνάντησης που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες που είχε στην Άγκυρα με την τουρκική ηγεσία.

Το κυπριακό απασχόλησε τον κ. Αναστασιάδη και κατά το τετ α τετ που είχε με την κ. Μέι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης