Κότζιας σε Έιντε: Στηρίζουμε τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό

Κότζιας σε Έιντε: Στηρίζουμε τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας πήρε την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει στον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Μον Πελεράν 

Κότζιας σε Έιντε: Στηρίζουμε τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό
Το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς στον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ειδικό σύμβουλοτου γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Λίγες ώρες μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πήρε την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει στον ειδικό σύμβουλο του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς είπε στον κ. Έιντε πως η Αθήνα στηρίζει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η ελληνική πλευρά δεν είναι ικανοποιημένη από το ναυάγιο των συνομιλιών στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

Με την ευκαιρία, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στον συνομιλητή του ότι η Ελλάδα επιθυμεί η λύση του Κυπριακού να δημιουργήσει μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με κατάργηση των εγγυήσεων και απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων και περιέγραψε το πλαίσιο των προϋποθέσεων στις οποίες επιμένει η Αθήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης