Μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις για τα έκτροπα στο Πολυτεχνείο

Μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις για τα έκτροπα στο Πολυτεχνείο

«Κανένα άσυλο, κανένα άβατο για εκείνους που βανδαλίζουν τα σύμβολα και την περιουσία ενός ολόκληρου λαού», σημειώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος


Μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις για τα έκτροπα στο Πολυτεχνείο
Μπορεί οι αστυνομικές δυνάμεις να έδιναν τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για να εκτονωθούν οι νεαροί γύρω από το Πολυτεχνείο, φαίνεται όμως πως αντίστοιχο «χώρο» ανοχής διαθέτουν και στο πολιτικό σύστημα. Κάτι η ρουτίνα, κάτι η ώρα που έγιναν τα γεγονότα η ουσία είναι πως μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προχώρησαν σε ανακοινώσεις καταδίκης. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, εστίασε στη μεταχείριση του εθνικού μας συμβόλου: «Άθλιοι έκαψαν την ελληνική σημαία. Κανένα άσυλο, κανένα άβατο για εκείνους που βανδαλίζουν τα σύμβολα και την περιουσία ενός ολόκληρου λαού. Η Κυβέρνηση ας επιβάλλει, επιτέλους, την τάξη».

Κλείσιμο
Σε δήλωση προχώρησε και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Την ημέρα της επετείου της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου μία μικρή ομάδα μπαχαλάκηδων αποφάσισαν να αμαυρώσουν την επέτειο που ανήκει στο σύνολο του Ελληνικού λαού. Ανήκει στη παρακαταθήκη της ιστορικής και ελεύθερης λειτουργίας της Δημοκρατίας μας. Οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί στο Πολυτεχνείο πρέπει να σταματήσουν τώρα. Η πολιτεία και οι θεσμοί της Δημοκρατίας θα πρέπει να προστατεύσουν το Πολυτεχνείο και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται τη μνήμη και τους αγώνες του Ελληνικού λαού».

Ίσως, βέβαια, ορισμένοι να αναμένουν να δουν τις καταστροφές με το φως της ημέρας και να ακούσουν τις φωνές απόγνωσης των κατοίκων για να κάνουν την παρέμβασή τους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης