Συνάντηση Μητσοτάκη-Λαβρόφ: Στο επίκεντρο το Κυπριακό και οι προκλήσεις της Τουρκίας

Συνάντηση Μητσοτάκη-Λαβρόφ: Στο επίκεντρο το Κυπριακό και οι προκλήσεις της Τουρκίας

Υπήρξε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών

Συνάντηση Μητσοτάκη-Λαβρόφ: Στο επίκεντρο το Κυπριακό και οι προκλήσεις της Τουρκίας
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, ήταν τα ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Κλείσιμο
Κατά τη συνάντηση, έγινε αναφορά στους στενούς ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας – Ρωσίας, καθώς και στην κοινή επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, ιδίως στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού. Συζητήθηκε εκτενώς τόσο η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών, όσο για την επίλυση του Κυπριακού.
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν ακόμα η κρίση στη Συρία, καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για θέματα που αφορούν στην οικονομική πραγματικότητα και την εσωτερική πολιτική.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης