Τζανακόπουλος: Η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών

Τζανακόπουλος: Η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών

«Η τροπολογία αποτελεί απαραίτητο βήμα για να συνεχιστεί προσπάθεια ρύθμισης τοπίου», δήλωσε διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού

Τζανακόπουλος: Η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών
Η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών δεν μπλοκάρεται από την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκανε παραδεκτές τις προσφυγές των εμπλεκομένων, δήλωσε την Τρίτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε το αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν κατά της διαδικασίας. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση που να θέτει εμπόδιο στην περαιτέρω κίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας», τόνισε ακόμη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι μπλοκάρει την προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, υπονομεύοντας από την πρώτη στιγμή τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Φέρθηκε ως συνήγορος των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό φάνηκε και σήμερα στη Βουλή, όπου ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για άλλη μια φορά να γίνει ''ουρά'' συγκεκριμένων συμφερόντων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το πότε θα κατατεθεί εκ νέου η σχετική τροπολογία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνισε πως «η τροπολογία αποτελεί απαραίτητο βήμα για να συνεχιστεί προσπάθεια ρύθμισης τοπίου. Θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη μέριμνα στην απορρόφηση εργαζομένων από υπόλοιπους σταθμούς και να βρεθεί λύση που θα συμφωνούν όλοι».

Σε ερώτηση για το αν θα πέσει «μαύρο» στα κανάλια που δεν έχουν άδεια, πέντε ημέρες μετά από τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ, όπως προέβλεπε η τροπολογία, απάντησε «Όποιος σταθμός δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει σε πανελλαδική εμβέλεια. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, μέσω δορυφόρου ή όπως αλλιώς επιλέξουν. Όμως στο δημόσιο φάσμα μόνο οι σταθμοί με νόμιμη άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν».
Κλείσιμο

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, ο κ. Τζανακόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει, σημειώνοντας «δεν επιτρέπεται να κάνω κρίσεις για την απόφαση του ΣτΕ γιατί μπορεί να πει κανείς ότι παρεμβαίνω».

«Αντιθέτως δεν το λέει κανείς για τον κ. Μητσοτάκη που οικειοποιήθηκε στη βουλή την απόφαση της Ένωσης δικαστών. Διαρκώς παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ, που χθες πανηγύριζαν για την απόφαση του ΣτΕ. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης