Κοτζιάς για Αγιά Σοφιά: H Τουρκία δείχνει νευρικότητα

Κοτζιάς για Αγιά Σοφιά: H Τουρκία δείχνει νευρικότητα

«Έχει τέσσερα ανοιχτά μέτωπα στρατιωτικά, αυτό αναβαθμίζει τον στρατό στην Τουρκία και τον κάνει πιο νευρικό... εμείς δείχνουμε τις ''κόκκινες γραμμές'' μας»,τόνισε 

Κοτζιάς για Αγιά Σοφιά: H Τουρκία δείχνει νευρικότητα
«Η στάση της Τουρκίας δείχνει νευρικότητα, τα σχέδιά της στην εξωτερική πολιτική δεν βγήκανε», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, παραθέτοντας τις κακές σχέσεις της με όλους σχεδόν τους γείτονές της, την εκκρεμότητα στο Κυπριακό, και τη συγκρουσιακή της πολιτική.

«Έχει τέσσερα ανοιχτά μέτωπα στρατιωτικά, αυτό αναβαθμίζει τον στρατό στην Τουρκία και τον κάνει πιο νευρικό... εμείς δείχνουμε τις ''κόκκινες γραμμές'' μας, τις κρατάμε, ενημερώνουμε για κάθε προκλητική ενέργεια και κρατάμε ανοιχτά κανάλια συνεννόησης με την τουρκική πλευρά» επισήμανε ο κ. Κοτζιάς, διαμηνύοντας ότι «δεν υποχωρούμε ούτε βήμα».

Κλείσιμο
«Η τελευταία δήλωσή μας για την Τουρκία είναι ότι δεν έφτασε στον 21ο αιώνα με αυτά που κάνει. Πρόκειται για διαφορές ανάμεσα σε έναν ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά και των αμερικανικών πολιτών, και της Άγκυρας», τόνισε, αποσαφηνίζοντας πως «κάθε προσβολή απέναντι στην Ορθοδοξία αφορά και την Αμερικανική, καθώς υπάρχουν 7 εκατ. Ορθόδοξοι πολίτες στις ΗΠΑ που υπάγονται στο Πατριαρχείο». «Το πρόβλημα με το Κοράνι το κατάλαβαν και οι εταίροι μας ότι είναι διεθνές θέμα, και όχι διμερές», διευκρίνισε. 

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη ότι «το να αναγνωσθεί ένα απόσπασμα του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία δεν είναι κάτι το τραγικό» σημείωσε ότι «δεν το είπε έτσι ακριβώς και «έκανε και δεύτερη διευκρινιστική στάση ο κ. Ξυδάκης». 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης