Ο Καμμένος επιμένει ότι θα κλείσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Ο Καμμένος επιμένει ότι θα κλείσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του για τον Ομέρ Βρυώνη, ο υπουργός Άμυνας διευκρινίζει ότι στο στρατόπεδο της Καλαμάτας θα μείνουν μόνο όσοι απαιτούνται για τη φύλαξη και προαναγγέλλει τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ο Καμμένος επιμένει ότι θα κλείσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας
Λίγες ώρες μετά την προαναγγελία του από το βήμα της Βουλής ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα κλείσει προκειμένου να βρεθούν τα ισοδύναμα που θα επιτρέψουν να μην μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέρχεται στο θέμα.

Χωρίς να επαναλαμβάνει την φρασεολογία της Πέμπτης, όπου ο Πάνος Καμμένος επικαλέστηκε ακόμη και τον Ομέρ Βρυώνη λέγοντας ότι η Καλαμάτα δεν απειλείται για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα κλείσει.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτής εξετάζεται ο εξορθολογισμός και ο τρόπος λειτουργίας στρατοπέδων σε όλη την Επικράτεια».

«Όσον αφορά την Καλαμάτα» συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσης του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης. Θα ενισχυθεί επίσης η Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με την μετατροπή και την πλήρη εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης».

Παραλλήλως δηλαδή με το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας, ο κ. Καμμένος υπόσχεται αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης της πόλης την οποία φιλοδοξεί να μετατρέψει σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης.

Προφανώς το σχέδιο αυτό απέχει έτη φωτός από την πρόταση που είχε καταθέσει το 2013 ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος εισηγούνταν να δημιουργηθεί στην Καλαμάτα «βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους». Και ως εκ τούτου ουδεμία σύγκριση θα πρέπει να γίνεται μεταξύ του σχεδίου του κ. Καμμένου για μετατροπή της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας σε  Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης με την πρόταση Καπερνάρου για δημιουργία βάσης εκτόξευσης τουριστικών πυραύλων στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης