ΚΙΔΗΣΟ για Γενοκτονία Ποντίων: Η ιστορική μνήμη συντηρείται και είναι παρούσα

ΚΙΔΗΣΟ για Γενοκτονία Ποντίων: Η ιστορική μνήμη συντηρείται και είναι παρούσα

Yπενθυμίζει ότι το 1994 η Βουλή των Ελλήνων, μετά από εισήγηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνώρισε τη μαζική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Ποντίων ως γενοκτονία

ΚΙΔΗΣΟ για Γενοκτονία Ποντίων: Η ιστορική μνήμη συντηρείται και είναι παρούσα
«Εκατό περίπου χρόνια από την έναρξη των πράξεων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παράλληλα με αυτές και άλλων λαών της Ανατολής, η ιστορική μνήμη συντηρείται και είναι παρούσα», αναφέρει σε μήνυμά του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, προσθέτοντας ότι «κάθε σφαγή, κάθε εκτοπισμός και βίαιος ξεριζωμός είναι αποτρόπαιος και καταδικαστέος. Προσβάλλει όλη την ανθρωπότητα».

Το ΚΙΔΗΣΟ υπενθυμίζει ότι το 1994 η Βουλή των Ελλήνων, μετά από εισήγηση του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνώρισε τη μαζική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Ποντίων ως γενοκτονία. «Που έγινε από τους Νεότουρκους στο όνομα της εθνικής, φυλετικής και θρησκευτικής δήθεν "καθαρότητας"», συμπληρώνει.

Κλείσιμο
Παράλληλα, τονίζει ότι οι λαοί και οι ηγεσίες τους «έχουν χρέος να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά τόση παράνοια, τόσο ευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης στο όνομα μίας συγκεκαλυμμένης μισαλλοδοξίας».

«Μόνο με τη γνήσια πατριωτική ιστορική μνήμη, χωρίς τη φθηνή της εκμετάλλευση, με αναγωγές στο παρόν και το μέλλον, τιμάμε τα θύματα και αποτρέπουμε τις επαναλήψεις μιας τέτοιας φρικιαστικής ιστορίας», καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης