Νέα Υόρκη: Δίπλα - δίπλα ο Ντε Μπλάζιο με τον Βίτσα στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Νέα Υόρκη: Δίπλα - δίπλα ο Ντε Μπλάζιο με τον Βίτσα στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Ο αναπληρωτής υπ.Εθνικής Άμυνας, φόρεσε μαζί με τον δήμαρχο της πόλης τις κορδέλες... που παραπέμπουν σε καλλιστεία ομορφιάς και περπάτησαν μαζί στους δρόμους του Μανχάταν 

Νέα Υόρκη: Δίπλα - δίπλα ο Ντε Μπλάζιο με τον Βίτσα στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η καθιερωμένη παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη. Κάθε χρόνο παρελαύνουν στους δρόμους του Μανχάταν χιλιάδες Έλληνες της Διασποράς που προέρχονται από Συλλόγους, Ενορίες και σχολεία της ομογένειας, κρατώντας ελληνικές σημαίες και, πολλοί, φορώντας παραδοσιακές στολές και δίνοντας τον δικό τους ξεχωριστό τόνο. 

Κλείσιμο


Φέτος, ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ήταν... λίγο πιο τυχερός από τον υπουργό, Πάνο Καμμένο, ο οποίος παραβρέθηκε στο εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Φλόριντα, καθώς βρέθηκε την Κυριακή στη  5η Λεωφόρο, δίπλα -δίπλα με τον πανύψηλο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο και παρακολούθησε την παρέλαση.  



Ο κ. Βίτσας μάλιστα φόρεσε μαζί με τον δήμαρχο της πόλης τις κορδέλες... που παραπέμπουν σε καλλιστεία ομορφιάς και περπάτησαν μαζί στους δρόμους του Μανχάταν. 



Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας την Κυριακή παρακολούθησε τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν και στη συνέχεια παρέστη στην παρέλαση.



Στο πλαίσιο του εορτασμού, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Bill de Blasio με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας, στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στο ετήσιο Εθνικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων ΗΠΑ όπου και απηύθυνε χαιρετισμό, στο δείπνο που παρατέθηκε από την Ομοσπονδία Ομογενειακών Οργανώσεων Νέας Υόρκης.

Επίσης, στη διάρκεια της παραμονής του είχε συναντήσεις με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  Δημήτριο,με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, με τον γερουσιαστή Leonidas Raptakis, καθώς και με ομογενείς με πλούσια δράση και άλλους Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, όπως και με στρατιωτικούς που υπηρετούν στις ΗΠΑ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης