Επίθεση στην αντιπολίτευση και μερίδα του Τύπου ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στην αντιπολίτευση και μερίδα του Τύπου ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Την Τρίτη η συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη - Για «νέα στοιχεία διαφθοράς» μιλούν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού

Επίθεση στην αντιπολίτευση και μερίδα του Τύπου ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας
Με το 81% των πολιτών να αμφισβητεί το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξε η έρευνα της ALCO για το «Θέμα», η κυβέρνηση θα επιδιώξει, στη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, να πετύχει τρεις στόχους:

  • Να πείσει τους πολίτες πως πολεμά τη διαφθορά και τη διαπλοκή
  • Να φέρει σε δύσκολη θέση όσους θεωρεί αντιπάλους στον χώρο του Τύπου και της πολιτικής
  • Να αλλάξει την ατζέντα σε σχέση με την προσφυγική κρίση και τον... λογαριασμό των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Κλείσιμο

Στο πλαίσιο του... ψυχολογικού πολέμου ο οποίος προηγείται των μεγάλων αναμετρήσεων, φιλοκυβερνητικές πηγές ανεβάζουν τον πήχη μιλώντας για συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα, λογαριασμούς και ποσά που αντί να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, αφού δόθηκαν ως δάνεια, αύξησαν προσωπικές περιουσίες. Επίσης, γίνεται λόγος για νέα στοιχεία σε σχέση με το κύκλωμα εκδότη- δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμό της υπεύθυνης Τύπου της ΕΥΔΑΠ.

Σε κάθε περίπτωση, οι τόνοι από την πλευρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Ψύχραιμοι πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το μέτωπο της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι το μόνο στο οποίο η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει πλεονέκτημα έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έχουν ασκήσει εξουσία, ιδίως της αξιωματικής.

«Δεν έχουμε κρατήσει καμία λίστα στα συρτάρια μας, δεν έχουμε αφήσει καμιά υπόθεση η οποία να μην έχει πάει στον εισαγγελέα. Το προτέρημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των Οικολόγων Πρασίνων είναι ότι η πολιτική γίνεται μπροστά στον πολίτη. Γι αυτό και η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής για να μαθαίνει απευθείας και αδιαμεσολάβητα ο ελληνικός λαός ποια είναι η πραγματική κατάσταση της Ελλάδα. Δεν θα υπάρχουν πια στεγανά, δεν θα υπάρχουν πια εξυπηρετήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης  Φάμελλος (στο ΑΠΕ-ΜΠΕ), δίδοντας μία πρόγευση των διαθέσεων του κυβερνώντος κόμματος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διήμερο περί νέων αποκαλύψεων και μάλιστα «με χαρτιά και αποδείξεις», για χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά στο μέτωπο της καταπολέμησης της διαφθοράς. Και ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί να πάρει θέση σε συγκεκριμένα ερωτήματα και σκανδαλώδεις υποθέσεις, που θα θέσει στη συζήτηση ο κ. Τσίπρας. Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να επικεντρώνει στις υποθέσεις με τις λίστες καταθετών και άλλων μεγάλων ονομάτων, προσπαθώντας να αναδείξει σκοπιμότητες σε χειρισμούς και παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνηση, όπως είχε κάνει πρόσφατα σε συζήτηση, επίσης στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη λίστα Μπόργιανς.  

Στη ΝΔ αναμένουν τέτοιες οξείες επιθέσεις, με έντονο το στοιχείο του εντυπωσιασμού από την πλευρά του κ. Τσίπρα και διαβεβαιώνουν ότι αφενός η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι πολιτική, ώστε να δοθεί η συνολική εικόνα της αδιέξοδης και προβληματικής πορείας της χώρας, και αφετέρου θα στηλιτευτούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβει και να ελέγξει τη δικαιοσύνη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης