Ποτάμι: «Χρυσό ψαλίδι» στην κυβέρνηση για την «εξαφάνιση» του Κιμ

Ποτάμι: «Χρυσό ψαλίδι» στην κυβέρνηση για την «εξαφάνιση» του Κιμ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις «κομμένες» φωτογραφίες με τον Κορεάτη σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ 


Ποτάμι: «Χρυσό ψαλίδι» στην κυβέρνηση για την «εξαφάνιση» του Κιμ
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για τον Γκλεν Κιμ, τον Κορεάτη του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος συνεχίζει να συνεργάζεται με το Μαξίμου, παρά την αποχώρηση Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης απονέμει στην κυβέρνηση το... «χρυσό ψαλίδι» καθώς, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, προσπάθησε να... κρύψει τον κ.  Γκλεν Κιμ. Ωστόσο, η μυστικοπάθεια με την οποία μονίμως η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκρύψει τον ρόλο και τις κινήσεις του Κορεάτη αναδείχθηκε μέσω ενός tweet του προέδρου του Eurogroup. 

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη, μετά τη συνάντηση Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία των δύο ανδρών από την οποία έλειπε ο Γκλεν Κιμ. Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, όμως, ανέβασε την ίδια φωτογραφία «άκοπη και αμοντάριστη» στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, όπου ξαφνικά... εμφανίστηκε ο Γκλεν Κιμ, ένα βήμα πάντα πίσω από τον Ελληνα υπουργό, τον οποίο έκριναν σκόπιμο να αποκρύψουν και πάλι επιμελώς οι «μονταζιέρες» του Μαξίμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Θεοχάρης για το περιστατικό αναφέρει πως «η κυβέρνηση αυτή κερδίζει επάξια το χρυσό ψαλίδι, καθότι ψαλιδίζει άριστα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και την ενημέρωση των πολιτών».

Όπως υποστηρίζει, στις 17/08/2015 είχε καταθέσει ερώτηση για τον ρόλο του κ. Κιμ και των άλλων ξένων συμβούλων του Υπουργού στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους θεσμούς, αλλά «η απάντηση "κόπηκε" από την κυβέρνηση».

«Στις 29/10/2015 επανήλθα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου θέτοντας ακριβώς τα ίδια ερωτήματα για τον ρόλο και την αμοιβή των ξένων συμβούλων. Η απάντηση "κόπηκε" ξανά από την Κυβέρνηση», προσθέτει και σημειώνει: «Σε ανακοίνωσή μου που είχα επικρίνει τη σχεδόν πάγια τακτική του Υπουργείου να μην απαντά στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, η απάντηση "κόπηκε" για άλλη μια φορά και δεν είπαν τίποτα».

«Ακόμα και όταν κατά τη συζήτηση για την κύρωση των 12 ΠΝΠ του καλοκαιριού στις 10 Νοεμβρίου επανήλθα ρωτώντας την ηγεσία του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "έκοψε" την απάντηση», αναφέρει και προσθέτει ότι χθες έκοψαν τον κ. Κιμ από τη φωτογραφία. 

 
Η φωτογραφία του υπουργείου Οικονομικών

 
 
Στο «λογοκριμένο» στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο την περασμένη Τετάρτη, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ο Γκλεν Κιμ απουσιάζει ή καλύτερα έχει κοπεί...


 
Το tweet του Γερούν Ντάισελμπλουμ

 
 
Στο ίδιο στιγμιότυπο, όμως, που ανέβασε λίγο αργότερα στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, ο Κορεάτης σύμβουλος Γκλεν Κιμ είναι παρών! 

Ποιος είναι ο ρόλος του εξ απορρήτων συμβούλου του Τσακαλώτου, τον οποίο παρέλαβε -σχεδόν κληρονομικά- από τον Βαρουφάκη και συνέχισε να τον χρησιμοποιεί ως τον πιο στενό συνεργάτη

Και μπορεί οι Ελληνες να διχάζονται και να μην ξέρουν «πού πατάνε και πού βρίσκονται» εξαιτίας των οβιδιακών μεταμορφώσεων της κυβέρνησης, μπορεί πολλοί να ερίζουν ακόμα αν όλα είναι ένα σχέδιο συνωμοσίας που εκπορεύεται από ξένα κέντρα ή από κάποιους στο εσωτερικό που παίζουν παιχνίδι σε βάρος του λαού, μπορεί πρώην «σύντροφοι» στην κυβέρνηση να έγιναν «εχθροί» μετά τις απανωτές εκλογές, το δημοψήφισμα, το νέο μνημόνιο, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ή την καρατόμηση Βαρουφάκη, όμως, κατά έναν μαγικό τρόπο, ελάχιστοι άνθρωποι βρίσκονται διαρκώς στο απυρόβλητο και υπεράνω πάσης κριτικής και λογοδοσίας: ο Νοτιοκορεάτης Γκλεν Κιμ και οι ξένοι σύμβουλοι του Βαρουφάκη, που ήρθαν στην Ελλάδα από το πουθενά και κανονίζουν τα πάντα, αλλά κανείς δεν εξηγεί γιατί δεν μπήκαν Ελληνες στη θέση τους - ούτε καν ποια είναι αυτή!

Για την ιστορία, πάντως, όταν το 2011 η Lazard είχε αναλάβει ρόλο συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης στο κούρεμα των ομολόγων με το PSI, η ανάθεση είχε γίνει με νόμο και δημοσιεύτηκε η αμοιβή της (25 εκατ. ευρώ) προκαλώντας τότε τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα δεν έπραξε ποτέ κανείς για την περίπτωση του Γκλεν Κιμ ώστε να γνωρίζουν όλοι γιατί ζητά κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως αμοιβή από το Δημόσιο ή αν έχει υπογράψει κάποια σύμβαση εμπιστευτικότητας για τα κρατικά μυστικά που γνωρίζει ή χειρίζεται, ενώ από τον νόμο είναι υποχρεωτικό να δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή στη Διαύγεια όλες οι προσλήψεις, μετακινήσεις και τα έξοδα για τον τελευταίο δημόσιο ή δημοτικό υπάλληλο - από την απλή καθαρίστρια μέχρι την κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης