Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί με γγ του ΟΗΕ στο Φόρουμ του Νταβός

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί με γγ του ΟΗΕ στο Φόρουμ του Νταβός

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσαν ότι αποδέχτηκαν πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για κοινή συνάντηση στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός στις 21 Ιανουαρίου

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί με γγ του ΟΗΕ στο Φόρουμ του Νταβός
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας, στις 21 Ιανουαρίου. Η συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκεται και ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Μπάρθ Έιντε, έχει ως στόχο την ανασκόπηση της πορείας των διαπραγματεύσεων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κλείσιμο
«Ο Γενικός Γραμματέας θα φιλοξενήσει στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, συνάντηση του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, κ. Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να προβούν σε απολογισμό της κατάστασης των διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου 2016, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για το κυπριακό, κ. Έσπεν Μπαρθ Έιντε».

O ειδικός σύμβουλος – που έφτασε χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη – αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με το ΓΓ του ΟΗΕ. Στις 10 το πρωί θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλλείας για την πορεία των συνομιλιών και την έκθεση καλών υπηρεσιών του ΓΓ, στη διάρκεια κλειστών διαβουλεύσεων. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης