Τσίπρας σε Αμπάς: «Κλειδί» η επίλυση του Παλαιστινιακού

Τσίπρας σε Αμπάς: «Κλειδί» η επίλυση του Παλαιστινιακού

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμο για την περιοχή «να αναδείξουμε την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών»

Τσίπρας σε Αμπάς: «Κλειδί» η επίλυση του Παλαιστινιακού
Με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν μπροστά στις κάμερες οι κ.κ. Αμπάς και Τσίπρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμο «να αναδείξουμε την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών», υπογραμμίζοντας ότι η επίλυση του Παλαιστινιακού είναι «κλειδί» για ειρηνικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Αμπάς ζήτησε από τη χώρα μας να παίξει ρόλο στην επίλυση του Παλαιστινιακού, λέγοντας πως η Αθήνα έχει την πρόθεση και τη δυνατότητα να διαδραματίσει έναν τέτοιο ρόλο.

Κλείσιμο


«Έχοντας καλές σχέσεις μεταξύ μας και εσείς με το Ισραήλ μπορείτε να πετύχετε να παίξετε έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο μεταξύ των δύο πλευρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του κ. Αμπάς στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα θα γίνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Παλαιστίνης θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.



Την Τρίτη το πρωί ο κ. Αμπάς θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και στη συνέχεια, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αίθουσα της Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Παλαιστίνιου προέδρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης