Παρασκευόπουλος: Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει σχέση με την θρησκεία

Παρασκευόπουλος: Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει σχέση με την θρησκεία

«Είναι μια ρύθμιση που αφορά στην κοινωνική ειρήνη. Ρυθμίζει τις σχέσεις ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν συντροφικά» είπε ο υπουργός - Ιερά Σύνοδος: Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η σύνεση

Παρασκευόπουλος: Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει σχέση με την θρησκεία
Να αποκρούσει τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, αλλά και των ΑΝΕΛ, για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια επιχείρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά την έναρξη της δεύτερης συνεδρίασης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι προωθούμενες διατάξεις αναμορφώνουν τον θεσμό του συμφώνου συμβίωσης, που ήδη ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια, προκειμένου να ενταχθούν και τα ομόφυλα.

Κλείσιμο
«Οι ρυθμίσεις πλέον αφορούν όλους τους συντρόφους» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, για να προσθέσει «η ρύθμιση δεν έχει σχέση με την θρησκεία. Είναι μια ρύθμιση που αφορά στην κοινωνική ειρήνη. Ρυθμίζει τις σχέσεις ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν συντροφικά».

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται η τοποθέτηση εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, αλλά και ενδεχόμενη απάντηση του κ. Παρασκευόπουλου για το αίτημα τόσο των ΑΝΕΛ όσο και της αντιπολίτευσης να διατυπωθεί ρητά στο νομοσχέδιο η απαγόρευση υιοθέτησης τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Ιερά Σύνοδος: Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η σύνεση - Τίποτα περισσότερο
Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, ο πρώτος γραμματέας, π. Ιερώνυμος, ευχήθηκε «να πρυτανεύσει η σύνεση για το καλύτερο» και εξήγησε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί οτιδήποτε πέραν της δικής της διδασκαλίας για τον θεσμό της οικογένειας και το μυστήριο του γάμου. 

«Η Εκκλησία δεν έρχεται να αρνηθεί, αλλά να υπενθυμίσει τη δική της διδασκαλία για το θεσμό της οικογένειας και για το ότι θεωρεί το γάμο ως μέγα μυστήριο» είπε.

Επισήμανε, δε, ότι «η Εκκλησία δεν αρνείται το δικαίωμα του κράτους να ρυθμίζει τις σχέσεις του με τους πολίτες», σημείωσε ωστόσο ότι «εμείς έχουμε τη δική μας διδασκαλία. Δεν κηρύσσουμε την πολεμική. Ερχονται Χριστούγεννα, που είναι εορτή της Αγίας οικογένειας. Η Εκκλησία είναι οικογένεια. Δεν μπορούμε να ευχηθούμε τίποτα περισσότερο από το να πρυτανεύσει η σύνεση για το καλύτερο».

Ο κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, εκπρόσωπος της ένωσης εισαγγελέων, είπε ότι για την ώρα καλύπτεται από τη διαβεβαίωση του υπουργού πως οι διατάξεις δεν υποκρύπτουν πρόθεση για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης