Γεννηματά: Ο ίδιος ο Τσίπρας πέταξε τη συναίνεση στα «σκυλιά»

Γεννηματά: Ο ίδιος ο Τσίπρας πέταξε τη συναίνεση στα «σκυλιά»

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία», απαντά σε ερώτηση για το εάν θα έμπαινε η παράταξη σε κυβέρνηση συνεργασίας με όλες τις άλλες δυνάμεις, έπειτα από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα 

Γεννηματά: Ο ίδιος ο Τσίπρας πέταξε τη συναίνεση στα «σκυλιά»
«Πιστεύω ακράδαντα στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης. Πρέπει να είναι πάγια επιδίωξη των κομμάτων να συζητούν, να συνεννοούνται και στο μέτρο του δυνατού, κάθε φορά, να χαράσσουν κοινή γραμμή πλεύσης για τα μείζονα θέματα» σημειώνει σε σημερινή συνέντευξή της η κυρία Φώφη Γεννηματά.

«Λέμε σταθερά ναι στην πολιτική συνεννόηση που δίνει διέξοδο και λύσεις για τη χώρα και τους πολίτες», τονίζει, μεταξύ άλλων.
Κλείσιμο

Σε ερώτηση για το γιατί τα κόμματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, η κυρία Γεννηματά απαντά στην εφημερίδα «Τα Νέα»:
«Ακόμα και τώρα ο κ. Τσίπρας τη μια μέρα δήθεν επιζητά συνεννόηση και την επόμενη την πετάει στα ''σκυλιά''».

«Η πατρίδα μας, μετά από τέσσερα πολύ σκληρά χρόνια, ενώ ήταν ένα βήμα από το να βγει από τα μνημόνια, βρέθηκε μισό βήμα από το να βγει από το ευρώ και την Ε.Ε. Το αποφύγαμε χάριν της υπεύθυνης στάσης της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, με πολύ μεγάλη συμβολή του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει σε ερώτηση για το αν είναι οξύμωρο το γεγονός, όταν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ως ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι ψήφισε το νέο Μνημόνιο, να αντιδρά τώρα για την ψήφιση των εφαρμοστικών του νόμων. 

Εάν ο κ. Τσίπρας σας προτείνει κυβερνητική συνεργασίας με όλες τις άλλες δυνάμεις (Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) αλλά χωρίς την ΝΔ θα μπαίνατε; Είναι η επόμενη ερώτηση. 


«Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη. Απόλυτη θα έλεγα στο θέμα αυτό. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία πάνω σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση. Η ΝΔ αρχικά και ο ΣΥΡΙΖΑ επί 5 ολόκληρα χρόνια, επέλεξαν να μείνουν μακριά από τα κάρβουνα που έκαιγαν τη χώρα, για να μην τσουρουφλιστούν. Έγιναν διαδοχικά κυβέρνηση και ελπίζω να κατάλαβαν ότι είναι επικίνδυνο για τη πατρίδα το παιχνίδι με τη φωτιά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης