Κύκλοι Κομισιόν: Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις Γιούνκερ για το Αιγαίο

Κύκλοι Κομισιόν: Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις Γιούνκερ για το Αιγαίο

Λένε ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν «εννοούσε ότι είναι απαράδεκτο να πνίγονται άνθρωποι μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου ή Κω, δηλαδή σε μια απόσταση 10χλμ, και ότι μια καλύτερη συνεννόηση και συντονισμός μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών Αρχών θα έσωζε πολλές ζωές»

Κύκλοι Κομισιόν: Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις Γιούνκερ για το Αιγαίο
Διευκρινήσεις αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «Θα τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους;», αναφορικά με το Αιγαίο, θέλησαν να δώσουν κύκλοι της Επιτροπής.

Όπως ανέφεραν ο κ. Γιούνκερ «εννοούσε ότι είναι απαράδεκτο να πνίγονται άνθρωποι μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου ή Κω, δηλαδή σε μια απόσταση 10χλμ, και ότι μια καλύτερη συνεννόηση και συντονισμός μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών Αρχών θα έσωζε πολλές ζωές».

Κλείσιμο
Σπεύδουν, επίσης, να υποστηρίξουν ότι η Κομισιόν ποτέ δεν πρότεινε κοινές περιπολίες Ελλάδας -Τουρκίας, αλλά καλύτερη φύλαξη των ελληνικών-ευρωπαϊκών συνόρων, αρμοδιότητα που ανήκει στα κράτη-μέλη της ΕΕ, δηλαδή στην Ελλάδα και αποτελεσματικότερη βοήθεια και διάσωση των προσφύγων που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω ενίσχυσης των τεχνικών μέσων αλλά και συντονισμένων περιπολιών με τη συμμετοχή και της FRONTEX, όπως προβλέπει η προτεινόμενη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης