Ξυδάκης: Η Ευρώπη είναι ο κοινός πολιτικός μας χώρος

Ξυδάκης: Η Ευρώπη είναι ο κοινός πολιτικός μας χώρος

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών θεμάτων, τόνισε πως η επώδυνη εμπειρία των τελευταίων ετών μπορεί να αναδειχθεί σε ευρωπαϊκή εμπειρία, όχι απλά ως εθνική εξαίρεση

Ξυδάκης: Η Ευρώπη είναι ο κοινός πολιτικός μας χώρος
«Η Ελλάδα επιδιώκει ενεργό συμμετοχή στο πλαίσιο της ΕΕ», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών θεμάτων, Νίκος Ξυδάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή. Ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι η Ευρώπη μπορεί να μην είναι παράδεισος, αλλά είναι «ο κοινός πολιτικός μας χώρος».

Αναγνώρισε πως η μεγάλη οικονομική κρίση προκάλεσε αδιανόητες μετατοπίσεις για την προ κρίσης εποχή, όμως υπογράμμισε την επιμονή της ελληνικής πλευράς στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τόνισε, επίσης, πως η επώδυνη εμπειρία των τελευταίων ετών μπορεί να αναδειχθεί σε ευρωπαϊκή εμπειρία, όχι απλά ως εθνική εξαίρεση.

Κλείσιμο
Σε ότι αφορά στο θέμα των προσφύγων από τη Συρία, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες σχετικά και ανέφερε πως τελικά συμφωνήθηκε η κατανομή 160.000 προσφύγων το επόμενο διάστημα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αν και παρατήρησε πως πρόκειται για ένα μικρό βήμα.

Τέλος, μιλώντας για τον τομέα της οικονομίας, είπε ότι ένα βασικό στοιχείο ενός πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης είναι αυτό που θα απαντά με ευελιξία στις ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών και κατέστησε σαφές πως αυτό ακριβώς είναι και η επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης