Τι είπαν Αβραμόπουλος - Παυλόπουλος στη συνάντηση για το μεταναστευτικό

Τι είπαν Αβραμόπουλος - Παυλόπουλος στη συνάντηση για το μεταναστευτικό

Εξέφρασαν την ελπίδα η Σύνοδος Κορυφής να δώσει λύσεις στο φλέγον προσφυγικό ζήτημα

Τι είπαν Αβραμόπουλος - Παυλόπουλος στη συνάντηση για το μεταναστευτικό
«Μονάδα μέτρησης της ΕΕ είναι ο άνθρωπος, και όχι το νόμισμα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Επιτροπο για τη μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Τετάρτης με θέμα αποκλειστικά το μεταναστευτικό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι «στο κέντρο βάρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται ο άνθρωπος» και σημείωσε ότι το νόμισμα υπάρχει, «για να υπηρετεί τον άνθρωπο».

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι η Σύνοδος της ερχόμενης Τετάρτης ξαναφέρνει στην επιφάνεια ποιοι είναι οι πραγματικοί πυλώνες της ΕΕ. «Είναι γνωστό ότι το αέτωμα της ΕΕ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: στην αρχαία Ελλάδα, με το πνεύμα και την ελευθερία, στη Ρώμη που αποτελεί τη βάση του κρατικού οικοδομήματος, και στο χριστιανισμό που είναι η βάση της αλληλεγγύης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε, επίσης, ότι με τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής, η Ευρώπη αποδεικνύει ότι θέλει να υπερκεράσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν μεταξύ των κρατών μελών, «έστω και με κάποια καθυστέρηση» και πρόσθεσε ότι η Σύνοδος αυτή αποδεικνύει -πέραν της επίλυσης των προβλημάτων- ότι ο ανθρωπος είναι η πρώτη προτεραιότητά της.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του κ. Αβραμόπουλου στη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής, καθώς και για τη συμβολή του στην εγρήγορση της Ευρώπης απέναντι στο μεταναστευτικό κύμα λόγω του πολέμου στη Συρία.

Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα κυριαρχήσει το ευρωπαϊκό πνεύμα» και τόνισε ότι τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο για την Ελλάδα, ενώ την επόμενη βδομάδα θα καταβληθεί η πρώτη δόση των τριών εκατομμυρίων για να ενισχυθεί η χώρα μας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του από την στάση ορισμένων χωρών απέναντι στο πρόβλημα, είπε ότι κατέθεσε «ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης» και, τέλος, πρόσθεσε ότι το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας «ελπίζω να το πάρουν όλα τα κράτη-μέλη, είτε σε επίπεδο υπουργών είτε στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί είναι η ώρα της δικής τους ευθύνης. Αν από εκεί και πέρα δεν πάει κάτι καλά, δεν θα ευθύνονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, θα ευθύνονται τα ίδια τα κράτη-μέλη. Εχουν τεράστια ευθύνη». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης