Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει μνημόνια και σήμερα κατηγορεί εμάς

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει μνημόνια και σήμερα κατηγορεί εμάς

Με διάθεση αυτοσαρκασμού, ανάλογη με το «πνεύμα» των προεκλογικών σποτ, εμφανίστηκε στο ντιμπέιτ ο επικεφαλής της ΛΑΕ

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει μνημόνια και σήμερα κατηγορεί εμάς
Με «επιθέσεις συνέπειας» προς τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με διάθεση αυτοσαρκασμού ανάλογη με το «πνεύμα» των προεκλογικών σποτ εμφανίστηκε στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, το βράδυ της Τετάρτης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στα αξιοσημείωτα των δικών του τοποθετήσεων συγκαταλέγεται η απάντηση στο ερώτημα της κυρίας Μάρας Ζαχαρέα για την διαδρομή προς το νομισματοκοπεί. 

«Τελικά το ταξί σας πήγε στο Νομισματοκοπείο; Πόσα εκατομμύρια απόθεμα βρήκατε και τι θα πάθουμε αν τα μετατρέψετε σε δραχμές;», τον ρώτησε η δημοσιογράφος με τον κ. Λαφαζάνη να αντιδρά με χιούμορ: «Θα υπάρξει και δεύτερο σποτ. Θα δείξει πώς ακριβώς έκανα τη ληστεία, πήρα 22 δισ. ευρώ και έφυγα. Και αυτό θα είναι η μεγάλη έκπληξη του προεκλογικού αγώνα».

Πέραν αυτού, ο κ. Λαφαζάνης επιχείρησε να «εκθέσει» τον κ. Τσίπρα, αναδεικνύοντας την ασυνέπειά του στο θέμα των μνημονίων. 

Κλείσιμο
«Ο κ. Τσίπρας στην Βουλή στις 5.6.2015 είπε ότι "αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να υπογράψουν μνημόνια". Τελικά υπέγραψε μνημόνια  και κατηγορούμαστε εμείς που παραμείναμε συνεπείς και καταψηφίσαμε», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο αρχηγός της ΝΔ μάχονται για το ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τα συμφέροντα της Ευρωζώνης «αντί να κοιτούν το συμφέρον της χώρας».

Στο σύνολο σχεδόν των απαντήσεών του επισήμανε την ανάγκη εγκατάλειψης της πολιτικής των μνημονίων και μετάβασης σε εθνικό νόμισμα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ωστόσο απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις για τις συνέπειες που θα έχει η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος επιμένοντας να αναδεικνύει τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών.

«Το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο - αντιμνημόνιο. Το μνημόνιο σημαίνει λιτότητα και καταστροφή του αγροτικού κόσμους και των συνταξιούχων. Το μνημόνιο σημαίνει ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου. Σημαίνει εθνική υποτέλεια. Η χούντα της τρόικας να καθορίζει το πότε θα ανοίγουν ακόμα και τα φαρμακεία. Το σύγχρονο νεανικό ελπιδοφόρο είναι το αντιμνημόνιο όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα. Αυτοί που ακυρώνουν την δημοκρατία μας λένε τώρα ναι στην εφαρμογή του μνημονίου. Όμως υπάρχει εναλλακτική. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Υπάρχει εναλλακτική λύση και η μόνη δύναμη που μπορεί να την υπηρετήσει με συνέπεια είναι η Λαίκή Ενότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στην χώρα δεν έχει υπάρχει ουσιαστική συζήτηση για το νομισματικό. 

«Δεν έχει συζητηθεί το θέμα του εθνικού νομίσματος με ευθύνη του κατεστημένου και των εγχώριων διαπλεκόμενων ΜΜΕ», ειπε για να συμπληρώσει: «Το ευρώ είναι καταστροφή και το μνημόνιο είναι καταστροφή. Δεν υπάρχει μνημόνιο καλό και καλό. ¨Όλα τα μνημόνια είναι καταστροφικά. Η επιλογή εθνικού νομίσματος δεν είναι καταστροφική. Έχουν εθνικό νόμισμα 10 χώρες της ΕΕ και δεν έχουν πρόβλημα. Δεν μπορεί να γίνεται μπαμπούλας το εθνικό νόμισμα. Θα ενισχύσει τις εξαγωγές και θα δώσει ρευστότητα για την ανάπτυξη».

Στις ερωτήσεις της θεματικής για την παιδεία και την δημόσια υγεία, ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστήριξε ότι «απαιτείται επανάσταση στην υγεία και στην παιδεία».

«Η επανάσταση δεν είναι όμως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Επανάσταση στην παιδεία σημαίνει χρήματα για την παιδεία και τα μνημόνια τα κόβουν. Απαιτείται αναβάθμιση συστήματος υγείας αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς προσωπικό και υλικό. Αν θέλουμε λοιπόν να τα χρηματοδοτήσουμε πρέπει να φύγουμε από τα μνημόνια. Να δημιουργήσουμε νέο προϋπολογισμό που θα προβλέπει μεγαλύτερες  δαπάνες για την υγεία και την παιδεία», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Πρέπει να βρούμε λύση έξω από τα μνημόνια και αν χρειαστεί έξω από την ευρωζώνη».

Αναφορικά με την μεταναστευτική πολιτική είπε ότι κατά την περιοδεία του στα νησιά δεν διαπίστωσε όσα υποστήριξε η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, ότι δηλαδή Έλληνες νησιώτες εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν από το δράμα των προσφύγω, ενώ παράλληλα επισήμανε: «Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και εδώ πρόσφυγες τους δικούς μας νέους. Η νεολαία που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την χώρα λόγω μνημονίων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης