Ντιμπέιτ: Όλο το παρασκήνιο μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο

Ντιμπέιτ: Όλο το παρασκήνιο μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο

Θεοδωράκης: Δεν νομίζω ότι έγινε κανείς σοφότερος από το ντιμπέιτ - Κουτσούμπας: Νομίζω ότι εγώ έπεισα περισσότερο τους συνομιλητές μου - «Συνωστισμός» φωτορεπόρτερ στο προαύλιο - Το «dress code» δημοσιογράφων και πολιτικών

Ντιμπέιτ: Όλο το παρασκήνιο μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο
Με 15 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το αποψινό ιστορικό ντιμπέιτ, που μεταδίδεται ζωντανά και σε διακαναλική μετάδοση από επτά τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και αναμένεται να διαρκέσει τρεις ολόκληρες ώρες, χωρίς να γίνει καμία διακοπή για διαφημίσεις.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το θολό τοπίο που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις και με τους αναποφάσιστους και την άποψη να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, πολλοί πολίτες αναμένεται να λάβουν την τελική τους απόφαση ως προς το τι ή εάν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο





























Έπειτα από τον αγώνα επιχειρηματολογίας, στον οποίο επιδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, οι επτά αρχηγοί, τα κομματικά επιτελεία αγωνιούν για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής της αποψινής τηλεμαχίας. 






Πρώτοι στη Μεσογείων έφτασαν στις 20:00 πέντε από τους έξι δημοσιογράφους που πρωταγωνιστούν στην αποψινή βραδιά. Τελευταία και με 23 λεπτά καθυστέρηση ήρθε η Όλγα Τρέμη.

Όλοι οι δημοσιογράφοι κατά την άφιξή τους στην ΕΡΤ ήρθαν έτοιμοι για να βγουν στο γυαλί, ενώ ακόμη και οι κυρίες της βραδιάς προσήλθαν, έχοντας επιμεληθεί την εμφάνισή τους από πριν (δηλαδή ούσες μακιγιαρισμένες, χτενισμένες και ντυμένες με τα ρούχα που εμφανίστηκαν στη μικρή μας οθόνη).

Η κυρία Κοσιώνη επέλεξε ένα λευκό ταγιέρ, η κυρία Χούκλη φόρεσε ένα μπλε παντελόνι με κρεμ πουκάμισο, η κυρία Ζαχαρέα ένα πετρόλ φόρεμα και η Όλγα Τρέμη ένα ταγιέρ στα χρώματα του λευκού και του μαύρου.



Την ίδια ώρα, αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου με «μη προσβάσιμους χώρους» ακόμη για το προσωπικό της δημόσιας τηλεόρασης. Μόνον όσοι έχουν λάβει διαπίστευση, που δηλώνει ότι έχουν άμεση σχέση με την τηλεοπτική παραγωγή της τηλεμαχίας, μπορούν να κινούνται κοντά στο στούντιο, όπου πραγματοποιείται το ντιμπέιτ και σε εκείνο που βρίσκεται το «control room».

Αυστηροί όροι εισόδου είχαν τεθεί σε ισχύ και για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ εκτός ΕΡΤ, που έχουν προσέλθει για να καλύψουν την τηλεμαχία από το κυλικείο της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει μετατραπεί σε κέντρο Τύπου.

Μετά το ντιμπέιτ
Μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας, είδαμε τους πολιτικούς αρχηγούς να αποχωρούν χωρίς δηλώσεις. «Τι άλλο να πούμε;» είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στους δημοσιογράφους έξω από το Ραδιομέγαρο, έχοντας πια βγάλει τη γραβάτα και το σακάκι.

Δηλώσεις, ωστόσο, έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Συμπαρίσταμαι στους Έλληνες πολίτες, που έπρεπε να παρακολουθήσουν μια συζήτηση που δεν είχε ενδιαφέρον... Δεν νομίζω ότι έγινε κανείς σοφότερος από αυτό το ντιμπέιτ» υπογράμμισε.

Ο Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός, από τη συζήτηση που έγινε, «κατάλαβε πολλά πράγματα» και εξέφρασε την επιθυμία την επόμενη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί να μπορούν να κάνουν διάλογο μεταξύ τους.

Με τη σειρά του, ο κ. Κουτσούμπας, χαριτολογώντας και σε ερώτηση αν τον έπεισε κα΄ποιος από τους συνομιλητές του, απάντησε: «Νομίζω ότι εγώ έπεισα τους περισσότερους».

Ο Αλέξης Τσίπρας, δε, αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο, περιορίστηκε να πει, αναφορικά με το ντιμπέιτ: «Την επόμενη φορά να αλλάξουμε τους κανόνες».

Όσο για τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στο ντιμπέιτ; Η Μαρία Χούκλη, που... ξέρει τα κατατόπια, τους είπε: «Θα σας οδηγήσω εγώ που ξέρω». Εκεί συνάντησαν και τον Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος τους οδήγησε στο κυλικείο της ΕΡΤ, για να τους κεράσει ένα ποτό.


























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης