Χουλιαράκης: Το συντομότερο άρση των capital controls ώστε η οικονομία να πάρει μπρος το 2016

Χουλιαράκης: Το συντομότερο άρση των capital controls ώστε η οικονομία να πάρει μπρος το 2016

«Έχουμε μπει σε μια υφεσιακή φάση η οποία ελπίζουμε να είναι βραχυχρόνια» είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών - Τράπεζες και εμπέδωση εμπιστοσύνης οι πρώτοι στόχοι του νέου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη

Χουλιαράκης: Το συντομότερο άρση των capital controls ώστε η οικονομία να πάρει μπρος το 2016
Την ανάγκη να προχωρήσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να προλειάνει το έδαφος για να έχει ευκολότερο διαπραγματευτικό έργο η ερχόμενη κυβέρνηση, προέβαλε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης, ως βασικό λόγο να δεχτεί την πρόταση για την θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών.

«Έχουμε μπει σε μια υφεσιακή φάση η οποία ελπίζουμε να είναι βραχυχρόνια και κατά συνέπεια να αρθούν το γρηγορότερο δυνατό οι τραπεζικοί περιορισμοί ώστε μέσα στο 2016 να πάρει μπρος η οικονομία» είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών παραδεχόμενος ότι η οικονομία έχει γυρίσει σε ύφεση. Ο Γιώργος Χουλιαράκης με έμμεσο τρόπο είπε ότι στόχος του είναι να αρθούν το συντομότερο τα capital controls με σκοπό η οικονομία να ανακάμψει μέσα στο 2016.

Κλείσιμο
Ο κ. Χουλιαράκης παραδέχτηκε πως η επόμενη κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με την ύφεση και με την κρίση εμπιστοσύνης. Ως πρώτους στόχους για τη σύντομη περίοδο που αναλαμβάνει το τιμόνι της Οικονομίας, ο Γιώργος Χουλιαράκης ξεχώρισε:

-        να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση τραπεζικού συστήματος

-        να εμπεδωθεί κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

-        να περιοριστούν το συντομότερο τα capital controls.

Ο κ. Χουλιαράκης τόνισε πως η ελληνική οικονομία ήδη έχει μπει σε φάση ύφεσης και ευχήθηκε η επόμενη κυβέρνηση να βρει μεγαλύτερα περιθώρια για να να κατανείμει καλύτερα το κόστος των νέων μέτρων.
 
Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, ο απερχόμενος και ο νέος υπουργός Οικονομικών άφησαν αιχμές για την περίοδο Βαρουφάκη. «Κάναμε καλά πράγματα, μπορούσαμε και καλύτερα σε κάποια άλλα» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο Γιώργος Χουλιαράκης εμμέσως αντιπαρέβαλε τους δύο υπουργούς Οικονομικών με τους οποίους συνεργάστηκε επί 7 μήνες ως πρόεδρος του ΣΟΕ, λέγοντας πως ο κ. Τσακαλώτος συνέβαλε σημαντικά «στην σταθεροποίηση κατά τους τελευταίους 1-2 μήνες της ελληνικής Οικονομίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης