Ζωή και «Λαϊκή Ενότητα» ανοίγουν τη Βουλή

Ζωή και «Λαϊκή Ενότητα» ανοίγουν τη Βουλή

Κυριακάτικα, στη διάσκεψη των Προέδρων, με παρουσία μόνο του κόμματος Λαφαζάνη, η κ. Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να ανοίξει το κοινοβούλιο - Εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά Τσίπρα και Παυλόπουλου -ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση Ζωής: Εξυπηρετεί σκοπιμότητες

Ζωή και «Λαϊκή Ενότητα» ανοίγουν τη Βουλή
Συνεδριάσεις της Ολομέλειας προγραμμάτισε η Πρόεδρος της Βουλής με εκείνα τα μέλη της διάσκεψης των προέδρων που προέρχονται από την «Λαϊκή Ενότητα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι αρκεί η παρουσία του 1/4 των μελών της διάσκεψης των προέδρων για να ληφθούν αποφάσεις, ανοίγει την Ολομέλεια δημιουργώντας νέους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κλείσιμο
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι απαιτείται η παρουσία του 1/3 των μελών της διάσκεψης για να ληφθούν αποφάσεις και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επιχειρηθεί η προσβολή των αποφάσεων της διάσκεψης, αν και από τις δυο προγραμματισθείσες συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα απέχει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις το Σώμα θα συγκληθεί την Τρίτη προκειμένου να συζητήσει το θέμα των γερμανικών διεκδικήσεων και την Τετάρτη για να συζητηθεί το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος. 

Να σημειωθεί,  στη συνεδρίαση της διάσκεψης, εκτός της κυρίας Κωνσταντοπούλου, συμμετείχαν αποκλειστικά βουλευτές που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ και έχουν προσχωρήσει στην «Λαϊκή Ενότητα» και αυτό γιατί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, έχουν αποφασίσει να απέχουν από τις συνεδριάσεις, λόγω προεκλογικής περιόδου.  

Εκτός αυτού η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει τα «δηλητηριώδη» της καρφιά για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «Κάποιοι με την υπογραφή της συμφωνίας, υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατίας. Τα συμβόλαια αυτά δεν θα εκτελεστούν χωρίς αντίσταση». 

Τέλος συνέχισε την θεσμική της βεντέτα με τον ΠτΔ τον κάλεσε να μην «δυστροπεί» και να διαβιβάσει άμεσα στη Βουλή τα πρακτικά των συσκέψεων πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκαν μετά το δημοψήφισμα. 

Με προηγούμενη απόφασή της «διατάσσει» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να εμφανιστεί στην επιτροπή θεσμών για να απολογηθεί για την υπόθεση Siemens.  

ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση Ζωής: Εξυπηρετεί σκοπιμότητες 

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, σχολίασε σε ανακοίνωσή του την Διάσκεψη των Προέδρων, τονίζοντας οτι “αγνοείται επιδεικτικά η πραγματικότητα”.

“Η Διάσκεψη των Προέδρων με μονοκομματική σύνθεση -συμμετείχε μόνον η Λαϊκή Ενότητα- αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο.

Ο ορισμός Ολομελειών και Επιτροπών με συγκεκριμένη θεματολογία εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες.

Όμως είναι να απορεί κανείς γιατί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ορισμένους τους ενοχλεί τόσο πολύ και κάνουν ό,τι μπορούν για να την καθυστερήσουν ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις παλαιοκομματικής κοπής”, τονίζει ο Μαντάς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης