Ντάισελμπλουμ: Ζωτικής σημασίας η εγγύηση του ΔΝΤ για το 3ο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Ζωτικής σημασίας η εγγύηση του ΔΝΤ για το 3ο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Χαιρέτισε τη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, σχολιάζοντας ότι οι διαδικασίες πήγαν καλά - Τηλεφωνική επικοινωνία με Μοσκοβισί για τις προετοιμασίες πριν το σημερινό κρίσιμο Eurogroup που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ώρες - Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις

Ντάισελμπλουμ: Ζωτικής σημασίας η εγγύηση του ΔΝΤ για το 3ο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα είναι «ζωτικής σημασίας» τόσο για την ολλανδική κυβέρνηση, όσο και για την ευρωομάδα, διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Με επιστολή του στο ολλανδικό κοινοβούλιο χαιρέτισε τη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, σχολιάζοντας ότι οι διαδικασίες πήγαν καλά.  «Είναι καλή είδηση ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία», γράφει χαρακτηριστικά. Σημείωσε, ωστόσο ότι πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια και από την ευρωομάδα.

Κλείσιμο
Δηλώνει ακόμη ότι η διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης αποπνέει πια εμπιστοσύνη.

«Η προσήλωση της Αθήνας σε μια μακρά λίστα προαπαιτούμενων είναι αρκετή ώστε να διασφαλιστεί η εκταμίευση μιας πρώτης δόσης από το νέο πακέτο διάσωσης», λέει ο επικεφαλής του Eurogroup.

Συγκεκριμένα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους είχε χάσει την εμπιστοσύνη της προς τους εταίρους, αλλά πλέον ο ίδιος βλέπει ότι οι Έλληνες δείχνουν πρόθυμοι να αναλάβουν γρήγορα και να δεσμευτούν για τις συμφωνίες».

Αναφερόμενος ωστόσο στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, θέλησε να επισημάνει ότι τίθεται ακόμη ζήτημα εμπιστοσύνης προς τη χώρα.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ σημείωσε ότι ήρθε η ώρα η Ελλάδα να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει να μειώσει δραστικά τις κρατικές δαπάνες, και να επωφεληθεί από τα μέτρα για το συνταξιοδοτικό, τις πρόωρες συντάξεις και τη νέα φορολογία από τους αγρότες.

O πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε σημαντικά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να συζητήσουμε για την εμπιστοσύνη που μπορούμε να έχουμε ότι όντως αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ξένο Τύπο, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο επίτροπο των οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί προκειμένου να προετοιμαστούν για το σημερινό Eurogroup.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης