Από το Twitter έμαθαν για το δημοψήφισμα Χουλιαράκης και διαπραγματευτές!

Από το Twitter έμαθαν για το δημοψήφισμα Χουλιαράκης και διαπραγματευτές!

Ο βασικός διαπραγματευτής της ελληνικής πλευράς δεν είχε ενημερωθεί για την κίνηση Τσίπρα! - Οι θεσμοί είχαν συμφωνήσει σε πιο ήπια μέτρα – Στο 13% ο ΦΠΑ για ξενοδοχεία

Από το Μαξίμου έγινε η τηλεδιάσκεψη του Brussels Group
Τις δραματικές ώρες που περνάει το μέλλον της Ελλάδας στις Βρυξέλλες έρχονται να συμπληρώσουν σχόλια από κοινοτικές πηγές, που δηλώνουν ακόμη την «έντιμη έκπληξη τους» για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συγκαλέσει το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, μέχρι αργά το βράδυ, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν και πλέον είχαν φτάσει σε οριακό σημείο συμφωνίας, καθώς απέμεναν πολύ λίγα ζητήματα, κυρίως από άποψη διατύπωσης, ενώ υπήρχε υποχώρηση από την πλευρά των θεσμών για μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 23% σε 13%, καθώς και άλλες αλλαγές που δεν αναφέρθηκαν.

Κλείσιμο
Ίσως όμως πιο χαρακτηριστικό της κατάστασης και της απρόβλεπτης φύσης της απόφασης για δημοψήφισμα είναι πως και οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες, η ελληνική υπό τον Γιώργο Χουλιαράκη και η Ευρωπαϊκή, ενημερώθηκαν μέσω του twitter για την σύγκλιση δημοψηφίσματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε πως οι θεσμοί τους «εκβιάζουν» την ελληνική πλευρά και ζήτησε παρατάση ενός μηνός, έτσι ώστε να συζητηθεί νέα συμφωνία. Επί το σύνολο τους οι υπουργοί εξέφρασαν την απορία τους γιατί χρειάζεται ένας ακόμα μήνας, όταν απέχουν ελάχιστα βήματα από τη συμφωνία.

Η ίδια πηγή αν και δεν σχολίασε την θέση του Πρόεδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούκερ δήλωσε πως «τον κάλυψε η εισήγηση του Γέρουν Ντάισελμπλουμ αν και σε πολύ πιο ευγενικό τόνο».

Τέλος, η κοινοτική πηγή αναφέρει πως πλέον «τα πάντα είναι στο τραπέζι» και δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα σενάριο, δήλωσε όμως πως η μπάλα βρίσκεται ξεκάθαρα στα πόδια της Ελλάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης