Σκουρλέτης: Δεν έχω εικόνα συμφωνίας - Δεν υιοθετούμε τη λογική συμφωνία πάση θυσία

Σκουρλέτης: Δεν έχω εικόνα συμφωνίας - Δεν υιοθετούμε τη λογική συμφωνία πάση θυσία

Ανοιχτό το θέμα των εκλογών «αν υπάρξουν απώλειες οι οποίες ουσιαστικά θέτουν σε αμφισβήτηση την δεδηλωμένη»

Σκουρλέτης: Δεν έχω εικόνα συμφωνίας - Δεν υιοθετούμε τη λογική συμφωνία πάση θυσία
«Δεν έχω εικόνα συμφωνίας» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης εξηγώντας ότι «αν για παράδειγμα το ΔΝΤ εμμένει στις θέσεις του και από την άλλη οι ευρωπαίοι ηγέτες αξιοποιούν την εμμονή του είτε για να κρυφτούν είτε γιατί δεν έχουν την δική τους ευλυγισία, προσαρμοστικότητα να ξεπεράσουν αυτό το πράγμα τότε δεν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε».

Παράλληλα υποστηρίξε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τη λογικη του «πάση θυσία συμφωνία» προσθέτοντας με νόημα: «Αυτό να το κατανοήσει ο οποιοσδήποτε οπουδήποτε είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό».

Κλείσιμο
Ερωτηθεις αν θα μπορέσει να περάσει η συμφωνία  με τα μέτρα των 8 δισ. ευρώ ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «μια συμφωνία με πολλά βάρη, δικαιότερα κατανεμημένα και λιγότερο σκληρή από αυτά τα οποία προβλέπονταν στο μεσοπρόθεσμο και είχανε δεσμευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μιλάμε για μια διαφορά 15 δις για το ίδιο χρονικό διάστημα που είχανε δεσμευτεί οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις».

Εκτίμησε, δε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ότι η συμφωνία αυτή με αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει αυτή τη στιγμή «περνάει».

Άφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι «αν υπάρξουν απώλειες οι οποίες ουσιαστικά θέτουν σε αμφισβήτηση την δεδηλωμένη προφανώς αυτό μεταφράζεται σε μια πολιτική κρίση και τότε νομίζω ότι μπαίνει το θέμα των εκλογών». «Δεν το λέω ως απειλή αυτό ούτε επικαλούμαι κανενός είδους κομματική πειθαρχία, πιστεύω στην σύνθεση των απόψεων, στον διάλογο και στην δυνατότητα να συγκλίνουμε μέσα από τις διαφωνίες μας» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης