Θεοδωράκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κυβέρνηση με μια παρέα άεργων»

Θεοδωράκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κυβέρνηση με μια παρέα άεργων»

Σε ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας σε μια από τις μεγαλύτερες ταράτσες των Αθηνών, μιλούν, με φόντο την Ακρόπολη, οι Γιάννη Μπουτάρης, Γιάννης Βούλγαρης και Γιάννης Μεϊμάρογλου για τη «ρήξη που έχει ανάγκη η χώρα»

Θεοδωράκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κυβέρνηση με μια παρέα άεργων»
«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει την ίδια πολιτική που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς», υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό που επιμένει σε προτάσεις για αύξηση της φορολογίας, ενώ αποφεύγει μέτρα για τον δραστικό περιορισμό της σπατάλης.

«Το πρόβλημα είναι ορισμένα μυαλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση Alpha”. «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μια παρέα άεργων για να κάνει κυβέρνηση. Πήρε ανθρώπους των οποίων η μόνη συνεισφορά στην κοινωνία ήταν ότι είναι κομματικά στελέχη και μαζί πήρε και μια παρέα από παλιούς πολιτικούς. Αυτό το μίγμα είναι θανατηφόρο».

Κλείσιμο
«Ενώ υπάρχουν τρόποι να περιορίσουν τη σπατάλη καταφεύγουν στην εύκολη λύση της αύξησης της φορολογίας», είπε ο επικεφαλής του Ποταμού. «Θα αυξήσουν, λένε, την ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων. Μα θεωρούν δίκαιη αυτή τη λύση; Θέλουν ν’ αναθερμάνουν την οικονομία και θ’ αυξήσουν κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές. Η κυβέρνηση καταφεύγει στις εύκολες παλιές λύσεις».

Μέτρα, αλλά και λύση, χωρίς υπεκφυγές, για το χρέος

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκφράζει την ελπίδα ο πρωθυπουργός να προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης με «ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις και να μην οδηγηθούμε ξανά σε οριζόντια και ισοπεδωτικά μέτρα λιτότητας όπως προτείνουν συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη». Ο ίδιος σε δήλωσή του (στην εφημερίδα RealNews) επανέλαβε τις προτάσεις του Ποταμιού που είναι:

Πλήρης αναμόρφωση του ΦΠΑ με δύο συντελεστές ώστε να έχουμε και μειώσεις από το 23%, καθώς και απαλλαγές από το σύστημα για τους μικρούς.

Αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος στους τομείς χρηματοδότησης και παροχών. Μείωση της γραφειοκρατίας και στήριξη των αδύναμων και των αόρατων κοινωνικών ομάδων όπως είναι, για παράδειγμα, οι μη εργαζόμενες μητέρες.

Κατάργηση πρόωρων συντάξεων και πλαφόν στις μεγάλες συντάξεις.

Περικοπές στις εξοπλιστικές δαπάνες και εξορθολογισμό των προμηθειών του Δημοσίου μέσα από μια ενιαία αρχή.

Εθνική στρατηγική ενάντια στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή.

Κατά τον επικεφαλής του Ποταμιού, «σε αντάλλαγμα, οι εταίροι μας πρέπει να δώσουν ένα ουσιαστικό και άμεσο επενδυτικό πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε προσωπικά ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην πρόσφατη συνομιλία μας». Όπως επισημαίνει «τα 35 δισ. σε πέντε χρόνια που μπορούν να δοθούν από τα κοινοτικά ταμεία σημαίνουν ανάπτυξη 3%», ενώ «ανάλογες κινήσεις πρέπει να κάνει και ο Μάριο Ντράγκι» και βεβαίως να δοθεί «καθαρό χρονοδιάγραμμα λύσης για το πρόβλημα του χρέους, χωρίς υπεκφυγές».

Ποια ρήξη έχει ανάγκη η χώρα 


Τις προτάσεις του κόμματός του αναμένεται να εξειδικεύσει ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού που είναι προγραμματισμένη για τις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας σε μια από τις μεγαλύτερες ταράτσες των Αθηνών, στον Πολυχώρο ACRO (Ιερά Οδός και Πειραιώς γωνία) με φόντο την Ακρόπολη. 

Στη συνάντηση, με τον τίτλο «Η ρήξη που έχει ανάγκη η χώρα – Το Κίνημα που έχει ανάγκη ο τόπος», εκτός από τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου θα συμμετέχουν και τα μέλη της νεοσύστατης Επιτροπής Διαλόγου Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και φίλοι που έχουν ζητήσει να συνταχθούν με το Ποτάμι: φιλελεύθεροι, αριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, πράσινοι – ενεργοί πολίτες που βλέπουν το Ποτάμι ως τον κορμό της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας που αναζητά η κοινωνία.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλίες από προσωπικότητες, όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιάννης Βούλγαρης και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου εκδότης της διαδικτυακής εφημερίδας «Μεταρρύθμιση» και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου.

Και θα κλείσει με ομιλία (που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2) του Σταύρου Θεοδωράκη για το κίνημα που έχει ανάγκη ο τόπος σε αυτή τη συγκυρία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης