Handelsblatt: Οι αλληλοκατηγορίες Τσίπρα - Γιούνκερ εντείνουν την ελληνική κρίση

Handelsblatt: Οι αλληλοκατηγορίες Τσίπρα - Γιούνκερ εντείνουν την ελληνική κρίση

Η γερμανική «Suddeutrsche Zeitung» εξηγεί γιατί είναι δύσκολο ένα Grexit 

Handelsblatt: Οι αλληλοκατηγορίες Τσίπρα - Γιούνκερ εντείνουν την ελληνική κρίση
Στα παιχνίδια εξουσίας, τις σκληρές λέξεις μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων εταίρων αλλά και τις δυσκολίες ενός Grexit, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας τις «κόκκινες γραμμές» για τις οποίες η ελληνική πλευρά δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω με τους Έλληνες να φοβούνται για περικοπές των συντάξεων. 

Handelsblatt
Κλείσιμο

«Ταπεινώσεις, παιχνίδια εξουσίας και σκληρές λέξεις», είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας «Ηandelsblatt», η οποία σχολιάζει τις χθεσινές αλληλοκατηγορίες Τσίπρα και Γιούνκερ οι οποίες, όπως γράφει, εντείνουν περισσότερο την ελληνική κρίση. 

«Ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατηγόρησε τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν είναι συνεπείς με αυτά λένε, ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε τις κατηγορίες λέγοντας ότι ο Γιούνκερ έχει τα έγγραφα που του έδωσε ο Τσίπρας και είτε δεν τα έχει διαβάσει ή τα έχει ξεχάσει. Η εφημερίδα έχει πλήρες ρεπορτάζ για το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα, το οποίο παραμένει θέμα "ταμπού" για τον Τσίπρα επισημαίνοντας ότι το κόστος των ελληνικών συντάξεων δεν είναι βιώσιμο για τους πιστωτές».

Suddeutsche Zeitung 

«Γιατί είναι δύσκολο το Grexit» επιχειρεί να εξηγήσει η «Suddeutrsche Zeitung», η οποία υπογραμμίζει ότι δεν είναι τόσο απλό όσο όλοι νομίζουν να αφήσει η Ελλάδα το ενιαίο νόμισμα και να λυθεί δια μαγείας η κρίση χρέους. Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα, είναι αδύνατο να εξοριστεί η Ελλάδα από το ευρώ με ψηφοφορία καθώς δεν μπορεί να  γίνει κάτι τέτοιο αυτόματα όπως και η πτώχευση της χώρας. «Κάθε αλλαγή στους κανόνες της Ε.Ε, απαιτεί τη συγκατάθεση όλων, ακόμα και της Αθήνας και δεν μπορεί να γίνει στις 12 το βράδυ της 1ης Ιουλίου. Ακόμα και να μην αποπληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, και η Ελλάδα βρεθεί λίγες μέρες μετά σε καθεστώς χρεοκοπίας, οι σχέσεις με τις άλλες χώρες της Ε.Ε θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Κατά συνέπεια, η προειδοποίηση του Β. Σόιμπλε ήταν μάλλον ρητορική. Οι σχέσεις παραμένουν αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούν. Οποιαδήποτε κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει μόνο με συμφωνία, την οποία και η Ελλάδα πρέπει να υπογράψει», σχολιάζει η εφημερίδα. 

Die Welt 

«Aυτή είναι η κόκκινη γραμμή στη διαμάχη με την Ελλάδα», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» αναφερόμενη στο συνταξιοδοτικό, στο οποίο, όπως επισημαίνει, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. 

FAZ 

«H Ελλάδα φοβάται νέες περικοπές στις συντάξεις», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση αμύνεται ενάντια στις περικοπές των συντάξεων με τον θυμό να είναι πλέον πάνω από τους αριθμούς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης