Επίσκεψη - μήνυμα της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική στον Λαφαζάνη

Επίσκεψη - μήνυμα της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική στον Λαφαζάνη

Η Κορίνα Κρετού στέλνει τελεσίγραφο και τονίζει ότι η  Ελλάδα χρειάζεται μια ανεξάρτητη ΡΑΕ

Επίσκεψη - μήνυμα της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική στον Λαφαζάνη
Για θέματα Ενέργειας επισκέπτεται τον Παναγιώτη Λαφαζάνη η Ρουμάνα Επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική  Κορίνα Κρετού, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα για να γνωρίσει προφανώς τον νέο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να  δούμε αν ο κ. Λαφαζάνης θα μεταφέρει και εντός έδρας τις αντιρρήσεις του για κάποιες ευρωπαϊκές οδηγίες,  αλλά και για τα περί πλήρης ανεξαρτησίας της ενεργειακής πολιτικής και αν θα μεταφέρει δια ζώσης τα περί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να είναι «πιόνι» και «δορυφόρος» άλλων κρατών όσων αφορά στην ενεργειακή πολιτική.


Μάλιστα, την ίδια ώρα η  Επίτροπος Ανταγωνισμού στέλνει τελεσίγραφο ότι η  Ελλάδα χρειάζεται μια ανεξάρτητη ΡΑΕ, βάζοντας φρένο στις εξαγγελίες του κ. Λαφαζάνη. Σε συνέντευξή της στην EurActiv.gr, η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ αναφέρθηκε στην κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «μονοπώλιο», που πλήττει τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία εν γένει. «Ο ανταγωνισμός στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ περιορισμένος. Αυτό επηρεάζει την παραγωγή και τη χονδρική πώληση, καθώς και την προμήθεια που φτάνει στους τελικούς καταναλωτές, το οποίο ουσιαστικά συνιστά ένα μονοπώλιο. Αυτά είναι άσχημα νέα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για την οικονομία. Σαφώς, υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο


Η κ. Κρετού θα έχει συνάντηση  και τον Υπουργό Αναπληρωτή, Γιάννη Τσιρώνη στις 2.30’ μ.μ.  Η Επίτροπος θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη, τον Δ/ντη του Γραφείου της, Mikel Landabaso Alvarez και το μέλος Γραφείου της, Ιωάννη Λατούδη, την Δ/ντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Charlina Vitcheva, την Προϊσταμένη Διοικητικής Μονάδας της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, Sabine Bourdy, καθώς και το στέλεχος της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης, Παναγιώτη Πανταζάτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης