Die Welt: Πρώτη φορά τώρα η Ελλάδα έφερε «ουσιαστική λίστα»

Die Welt: Πρώτη φορά τώρα η Ελλάδα έφερε «ουσιαστική λίστα»

«Βλέπουν» συμφωνία και τα γερμανικά ΜΜΕ

Die Welt: Πρώτη φορά τώρα η Ελλάδα έφερε «ουσιαστική λίστα»
Ευρωπαίοι διπλωμάτες επισημαίνουν στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ στη Ρίγα την Πέμπτη και την Παρασκευή θα μπορούσαν να τεθούν οι βάσεις για μια συμφωνία με την Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε για πρώτη φορά μια ουσιαστική λίστα με μεταρρυθμίσεις.

Κλείσιμο
Πάντως τόσο η Frankfurter Allgemeine, ο ιστότοπος Focus Online, αλλά και η Welt, σημειώνουν ότι οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά την πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να αποπληρωθεί μέρος του ελληνικού χρέους προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρησιμοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Παράλληλα, η Deutsche Wirtschafts Nachrichten σημειώνει ότι η Μέρκελ έχει αρχίσει να ασκεί πιέσεις στους διαφωνούντες εντός του κόμματός της να αποδεχθούν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας. Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογραμμίζει, όπως και οι ΗΠΑ, τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως χώρας μέλος του ΝΑΤΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης