ΝΥΤ: Διχασμένη προσωπικότητα η Ελλάδα

ΝΥΤ: Διχασμένη προσωπικότητα η Ελλάδα

Υπάρχουν δύο Ελλάδες, μια επίσημη και μια ανεπίσημη, αναφέρει ο δημοσιογράφος της Die Zeit σε άρθρο του στους New York Times

ΝΥΤ: Διχασμένη προσωπικότητα η Ελλάδα
Για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, μιλάει σε άρθρο του στους New York Times ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, Γιόχεν Μπίτνερ.

«Αν έτσι όπως συμπεριφερόμασταν με τα χρήματα, συμπεριφερόμασταν και στη ζωή γενικότερα, τότε τι μας διδάσκει αυτό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα;», ρωτά ο δημοσιογράφος τον κ. Ρακιντζή για να πάρει μια μονολεκτική απάντηση: η νοοτροπία.

Κλείσιμο
«Νομίζουμε ότι είμαστε έξυπνοι» λέει ο Έλληνας αξιωματούχος και προσθέτει: «Και πιστεύουμε πως το να είμαστε έξυπνοι σημαίνει ότι δεν πρέπει να δουλέψουμε για να βγάλουμε λεφτά».

Ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι «ο Λέανδρος Ρακιντζής μπορεί να κάθεται για ώρες και να αναλύει τις παθογένειες του ελληνικού δημόσιου τομέα, τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις και άλλα, ωστόσο ο ίδιος θέλησε να κάνει τον δικηγόρο του διαβόλου και να τον διακόψει λέγοντας: «Με συγχωρείτε κ. Ρακιντζή, αλλά γνωρίζω πολλούς Έλληνες που δουλεύουν πολύ σκληρά και για πολύ λίγα χρήματα».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης